Obavijesti

Sport

Komentari 82

Babić prvi put bio uzdrman pa sjajno nokautirao Francuza!

Babić prvi put bio uzdrman pa sjajno nokautirao Francuza!
7

Bio je to tvrd meč u kojem je Babić dao sve. Francuz je na trenutke djelovao svježije, na trenutke mu je sudac odbrojavao, a na koncu je primio brutalan kroše koji ga je poslao na pod u šestoj rundi

Puno teže od očekivanog. Ušao je silovito kao i svaki put, no brzo se vidjelo da je uzelo danak to što je prihvatio meč samo dva tjedna prije održavanja. Kao i činjenica da je večeras odradio četvrti meč u samo pet mjeseci. Hrvatski boksač Alen Babić (10-0, 10 KO) pružio je divlji spektakl kao i obično pa u šestoj rundi manchesterske AO Arene nokautirao francuskog boksača Davida Spilmonta!

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

Intervju: Alen Babić i zaručnica Klara VIDEO

Bio je to meč u kojem je Babić dao sve od sebe. Francuz je na trenutke djelovao svježije, no na koncu je primio fantastičan kroše koji ga je poslao na pod i uslijedilo je odbrojavanje poslije kojeg se nije pridigao.

A do tog trenutka vidjeli smo svašta... Bespoštedan boks s puno udaraca s obje strane, pravi vatromet i uzbuđenje.

Alen Babic v David Spilmont

Babić je Spilmonta uvalio u probleme već na početku prve runde kada je sjajno pogodio kroše i Francuz je zateturao na nogama. Babić je stao, ali sudac nije reagirao i meč se nastavio. Prva runda prošla je kao što smo očekivali, ali u drugoj je hrvatski boksač doživio prvi nokdaun u profesionalnoj karijeri.

Spilmont je pogodio nevjerojatno tvrdi kroše i Babić je ozbiljno zateturao. Iako mu sudac nije brojao, bio je vidno uzdrman i Spilmont je krenuo po finiš, ali Hrvata je spasilo zvono! 'Savage' se izvukao u posljednji tren.

Alen Babic v David Spilmont

Potkraj treće runde Babić je krenuo po finiš, ali Spilmont je preživio da bi u četvrtoj Francuz prvi puta završio na podu. Sjeo je odličan lijevi kroše. Babić je jurnuo završiti meč, ali Francuz je uspio doći k sebi i oporaviti se.

Masakr se nastavio tijekom pete runde da bi u šestoj, u koju je hrvatski boksač zakoračio prvi put u profesionalnoj karijeri, stigao i konačan kraj. Babić je pogodio tvrdi kroše, vezao nekoliko udaraca, Spilmont je drugi put završio na podu i priča je dobila završetak.

Alen Babic v David Spilmont

Novo, deseto slavlje u profesionalnoj karijeri hrvatskog boksača nakon kojeg će se gotovo sigurno spustiti u bridger kategoriju i napasti pojas protiv Oscara Rivasa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
DESETI MEČ ALENA BABIĆA OKO 19:30h , Manchester, Engleska
Sortiranje događaja
BABIĆ I HEARN:

Bilo je puno teže od očekivanog, mislio sam da će pasti sam od sebe i to je bila velika greška. Nikad ne treba otpisati nikoga. Nisam sebe vidio kao autsajdera i to je bio veliki problem, rekao je Alen Babić nakon meča pa dodao:

- Nisam uopće bio udrzman, nije on toliki udarač, ali nekoliko puta me uhvatio. Nisam to očekivao. Bio je tvrd.

- Bila je ovo teška godina i četvrta borba u samo pet mjeseci. Prije toga sam imao i operaciju. Nisu govorili da ću se moći oporaviti, ali evo me. Imao sam i koronu nakon toga. Sve mi je ovo kao san.

- Hvala Manchesteeeeer! Vi ste ti zbog kojih se borim i samo vi. Umrijet ću zbog vas i hvala vam - završio je Babić.

Riječ je preuzeo Eddie Hearn.

- On je uvijek uzbudljiv. Sada moramo gledati gdje se nalazi. Jer ovakvom izvedbom kao večeras neće pobijediti Oscara Rivasa. Vjerojatno nije ni trebao boksati večeras na dva tjedna 'short notice', ali sada je nešto naučio. Mora se vratiti, analizirati, htio bih ga vidjeti u bridgeru. Ovdje boksa s velikim dečkima, ali sada je vrijeme da ga vidimo s Oscarom Rivasom.

6. RUNDA/KRAJ

Evo nas i u šestoj rundi. Prvi put u Babićevoj profesionalnoj karijeri. Djeluje umorno, kao i njegov protivnik.

Ponovno je zauzeo sredinu i stjerao Spilmonta u kut pa pogodio dvije sjajne lijevice. Spilmont je vratio aperkatom pa direktom.

Tvrdi kroše Babića i Spilmont je na podu! Novo brojanje za Francuza!

I KRAAAAAAJ! Babić je slavio novim nokautom! Francuz je kleknuo, sudac je brojao i više se nije mogao dići. Dao je batina, primio još više, ali hrvatski boksač na koncu je teže od očekivanog stigao do pobjede.

Danak je uzeo i brutalan ritam mečeva ove godine, jedan za drugim u samo pet mjeseci.

5. RUNDA

Babić je petu rundu otvorio direktom i promašio pa pogodio kroše, koji je bio nešto slabiji.

Ponovno Babić ima inicijativu, stjerao je Spilmonta u kut i plasirao nekoliko udaraca. Sada se i Francuz ispuhao, djeluje puno umornije nego u uvodnim rundama dok Babić izgleda kao da se zagrijao, ali i dalje u sporijem ritmu nego u posljednjim mečevima.

Teški krošei Babića, Spilmont se sagnuo i izborio razdvajanje.

Spilmont je umoran, sve češće ulazi u klinč i lovi zrak. Ali evo dobrog direkta Francuza.

Babić i dalje ide prema naprijed, ali naletio je na kontru. Spilmont je vezao tri, četiri udarca u klinču, aperkatima i krošeima.

Kraj pete runde!

4. RUNDA

Tko bi rekao da će meč potrajati i do četvrte runde. Babić je krenuo naprijed držeći se nisko. Sjajno je pogodio pa krenuo vršeći veliki pritisak.

Stjerao je Spilmonta u kut i pogodio dva, ali i promašio dva.

Odlično je probio gard lijevom krošeom pa vezao seriju od šest, sedam udaraca, ali samo dva su prošla. Ostali su završili u bloku.

Dobra kontra Spilmonta, zatresao je Babića direktom.

I evo gaaaaa! Spilmont je na podu, sudac broji po prvi put! Sjeo je odličan lijevi kroše. Babić je krenuo po finiš, ali Francuz je uspio doći k sebi i oporaviti se.

Bespoštedna, brutalna borba u Manchesteru, boksači razmijenjuju udarce na sredini ringa!

Dobar aperkat Spilmonta, fino je sjeo na Babićevoj bradi, ali hrvatski boksač samo je odmahnuo glavom.

Kraj četvrte runde!

3. RUNDA

Babić je krenuo silovito naprijed, očito iznenađen razvojem u drugoj rundi. Ali francuski boksač se ne da. Sada gledamo divlji boks s mnogo izmjena, oba boksača vide svoju priliku.

Čini se da je Babić došao k sebi, da se oporavio, ali i dalje ne može pronaći put prema Spilmontu. Francuz se dobro kreće. 

Babić je primio dva udarca iz kontri, no ništa značajnije. Ipak, u očima sudaca to izgleda nešto drugačije.

Spilmont djeluje svježije od 'Savagea' i sada je uspio vezati kobinaciju s diretkom i krošeom. Babić i dalje traži dobar ulaz.

I evo ga, sjajan lijevi kroše sjeo je na licu Spilmonta, ali nije napravio veću štetu.

Babić je zadnjih 30-ak sekundi krenuo po finiš, plasirao je nekoliko dobrih udaraca u tijelo pa vezao u glavu, ali Francuz je u velikom uzbuđenju na kraju treće runde preživio!

Komentari 82