Sport

Komentari 82

Babić prvi put bio uzdrman pa sjajno nokautirao Francuza!

Babić prvi put bio uzdrman pa sjajno nokautirao Francuza!

Bio je to tvrd meč u kojem je Babić dao sve. Francuz je na trenutke djelovao svježije, na trenutke mu je sudac odbrojavao, a na koncu je primio brutalan kroše koji ga je poslao na pod u šestoj rundi

Puno teže od očekivanog. Ušao je silovito kao i svaki put, no brzo se vidjelo da je uzelo danak to što je prihvatio meč samo dva tjedna prije održavanja. Kao i činjenica da je večeras odradio četvrti meč u samo pet mjeseci. Hrvatski boksač Alen Babić (10-0, 10 KO) pružio je divlji spektakl kao i obično pa u šestoj rundi manchesterske AO Arene nokautirao francuskog boksača Davida Spilmonta!

POGLEDAJTE VIDEO: 

Bio je to meč u kojem je Babić dao sve od sebe. Francuz je na trenutke djelovao svježije, no na koncu je primio fantastičan kroše koji ga je poslao na pod i uslijedilo je odbrojavanje poslije kojeg se nije pridigao.

A do tog trenutka vidjeli smo svašta... Bespoštedan boks s puno udaraca s obje strane, pravi vatromet i uzbuđenje.

Alen Babic v David Spilmont

Babić je Spilmonta uvalio u probleme već na početku prve runde kada je sjajno pogodio kroše i Francuz je zateturao na nogama. Babić je stao, ali sudac nije reagirao i meč se nastavio. Prva runda prošla je kao što smo očekivali, ali u drugoj je hrvatski boksač doživio prvi nokdaun u profesionalnoj karijeri.

Spilmont je pogodio nevjerojatno tvrdi kroše i Babić je ozbiljno zateturao. Iako mu sudac nije brojao, bio je vidno uzdrman i Spilmont je krenuo po finiš, ali Hrvata je spasilo zvono! 'Savage' se izvukao u posljednji tren.

Alen Babic v David Spilmont

Potkraj treće runde Babić je krenuo po finiš, ali Spilmont je preživio da bi u četvrtoj Francuz prvi puta završio na podu. Sjeo je odličan lijevi kroše. Babić je jurnuo završiti meč, ali Francuz je uspio doći k sebi i oporaviti se.

Masakr se nastavio tijekom pete runde da bi u šestoj, u koju je hrvatski boksač zakoračio prvi put u profesionalnoj karijeri, stigao i konačan kraj. Babić je pogodio tvrdi kroše, vezao nekoliko udaraca, Spilmont je drugi put završio na podu i priča je dobila završetak.

Alen Babic v David Spilmont

Novo, deseto slavlje u profesionalnoj karijeri hrvatskog boksača nakon kojeg će se gotovo sigurno spustiti u bridger kategoriju i napasti pojas protiv Oscara Rivasa.