Obavijesti

Sport

Komentari 58

Babić: Zadovoljan sam, ali vrh će biti kad osvojimo Igre u Riju

Babić: Zadovoljan sam, ali vrh će biti kad osvojimo Igre u Riju
1

Bjelorusija je ozbiljna reprezentacija, ali mislim da je Norveška jača. Bitno je da ostanemo tim i jedino tako možemo ići dalje, kaže Duvnjak o sljedećoj utakmici

VIDEO

Rukometna reprezentacija Hrvatske slavila je protiv reprezentacije Bjelorusije 27-21 na otvaranju Europskog prvenstva u Poljskoj. Izabranici Željka Babića su, s malo više muke nego što smo očekivali, pobijedili, a 'kauboje' su predvodili Manuel Štrlek s 9, Ivan Čupić s 5 te Marko Kopljar također s pet golova.

- Zadovoljan sam i sigurno da možemo igrati bolje. U prvom poluvremenu nismo bili dobri, a prva utakmica je uvijek teška. Pobijedili smo neugodnu Bjelorusiju i zadovoljan sam. Moramo biti opušteniji. Danas smo bili u grču koji je prouzrokovao puno promašaja. Trebamo bolje trčati - rekao je izbornik Željko Babić nakon utakmice s Bjelorusijom te dodao:

- Vjerujem da ćemo svaki dan igrati sve bolje. Treba nam vremena, ali vjerujem da ćemo iz utakmice u utakmicu biti sve bolji. Dolaze nam jači protivnici, bit će više stresa i sigurno je da će biti zanimljivije nego danas.

Izbornik je zadovoljan, a ne smatra kako je ovo vrh njegova trenerska posla. Babić želi zlato na Olimpijskim igrama.

- Nije ovo vrh mog trenerskog posla. Kad osvojimo zlato na olimpijadi to će bit moj vrh, to je moja želja - zaključio je Babić u intervjuu za RTL.

Domagoj Duvnjak danas nije bio na razini, nekako je bio rezerviran i ostao je bez gola. Ali ne sumnjamo da će do kraja prvenstva pokazati svoju klasu.

Sigurno je da možemo bolje. Ovo je prva utakmica. U prvom poluvremenu smo imali dosta grča uz puno promašenih zicera. To je jedini razlog zbog neriješenog rezultata na poluvremenu. U drugom poluvremenu to je bilo skroz drugačije. Ušli smo "u meso" kako se to kaže. Ivan Stevanović je bio odličan i zaista je junak dana. Čestitam dečkima još jednom - rekao je Duvnjak pa dodao:

- Situacija je dobra. Danas nisam imao nikakvih bolova i dobro se osjećam. Naravno da se uvijek može bolje. Napad je danas funkcionirao  i tako jedino možemo doći do cilja.

Sljedeću utakmicu 'kauboji ' igraju protiv Norveške za dva dana, u nedjelju 17. siječnja.

- Mislim da je Norveška jedna ozbiljna reprezentacija. I Bjelorusija je ozbiljna reprezentacija, ali mislim da je Norveška jača od Bjelorusije. Bitno je da ostanemo tim i jedino tako možemo ići dalje. Već za dva dana igramo protiv Norveške, imamo snage i idemo dalje.

Svi smo se zabrinuli nakon što je Marko Kopljar izašao iz igre. No s kapetanom je sve u redu.

- Sva sreća, Kopljara je samo grč ulovio. Koljeno je dobro - objasnio je Domagoj Duvnjak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 58
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici koji se igra večeras od 19.30 sati. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica
UZNEMIRUJUĆE

VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica

Golman Gorice istrčao je s gola u namjeri da izbije loptu, ali je nehotice koljenom udario u glavom suigrača Đuru-Giulija Đekića. Ostao je nepomično ležati, a igrači su se okupili oko njega i zaklonili pogled