Obavijesti

Sport

Komentari 8

Babo trenira u Splitu: 'Ujutro na trening, navečer na Poljud!'

Babo trenira u Splitu: 'Ujutro na trening, navečer na Poljud!'
1

Tako je već godinama, spojim ugodno s korisnim. Imam mnogo prijatelja s kojima mogu kvalitetno trenirati, a kako svi volimo Hajduk, onda idemo skupa i na utakmice, nasmijao se Bogdanović

VIDEO

Zima je rezervirana za NBA, ljeto za Jadran, s posebnim naglaskom na Split, kako zbog kvalitetnih treninga s kolegama iz reprezentacije, tako i zbog Hajdukovih europskih utakmica, koje ne propušta. Taj ritam Bojan Bogdanović nije promijenio ni ovoga ljeta, jučer je odradio jutarnji trening na Gripama, a navečer sa šalom Hajduka oko vrata navijao na istoku Poljuda.

- Tako je već godinama, spojim ugodno s korisnim. Imam mnogo prijatelja s kojima mogu kvalitetno trenirati, a kako svi volimo Hajduk, onda idemo skupa i na utakmice - nasmijao se Bojan preslagujući po rukama dvadesetak ulaznica koje je kupio za svoje društvo.

Nije od onih koji se guraju u ložu ili na najbolja mjesta. Redovito odlazi na Istok, i to ne po sredini, nego bliže sjeveru... Poznaje i većinu igrača, s nekim starijima je i prijatelj kaže, no nogomet je tema o kojoj baš i ne voli previše pričati. Doduše nije baš rječit niti kad je košarka u pitanju, no intervju nije odbio.

- Uoči svake sezone očekivanja su uvijek ista. Da budem zdrav i da napravim iskorak u odnosu na sezonu prije. Nadam se da će tako biti i ove godine. Zadovoljan sam trenutnom situacijom, igram, u petorci sam, i sada je sve na meni. Sve je onako kako bih i sam poželio, a ispred mene je još puno godina vrhunske košarke i radujem se svakoj novoj sezoni. Pogotovo jer bi u narednoj Indiana trebala izgledati bolje nego u prethodnoj - kaže Bojan, za kojeg su Pacersi aktivirali opciju i zadržali ga i u ovoj sezoni.

Bojan je uz Victora Oladipa bio najbolji igrač Indiane u prošloj sezoni, koju je okončao s 14,3 koša, 3,2 skoka i 1,2 asistencijom za 30-ak minuta na parketu.

- Došlo nam je par novih igrača, odnosi snaga u ligi su se malo promijenili, tako da očekujem da prođemo barem prvi krug doigravanja, a onda je sve moguće. Lani smo imali nesreću da nas je u prvom krugu čekao Cleveland s LeBronom. Po meni smo ih imali u konopcima, ali eto, ipak smo ispali...

LeBron James se preselio u Lakerse, na Istoku je konkurencija time za nijansu slabija.

- Boston će i ove godine biti prvi favorit na Istoku, naravno ako ostanu zdravi. Jer, bili su i prošle godine favoriti pa im se dosta igrača povrijedilo... Nije važno tko je favorit na papiru prije sezone, nego tko ode do kraja u veliko finale. I to je po meni maksimum, veliko finale, Golden State je i dalje daleko najjača momčad i teško da će ih tako brzo netko skinuti. Naravno, ako i oni ostanu zdravi i u istom sastavu. Dakle na Istoku je Boston prvi favorit, iza njih smo mi i Philadelphia, a ostali su isto tu negdje...

Iako je u Lakersima LeBrona dočekala slabašna momčad, nema dvojbe kako će GM dvojac Lakersa Magic Johnson & Rob Pelinka nadarenom treneru Luku Waltonu omogućiti momčad s kojom bi iskoristio potencijal najboljeg igrača lige u potpunosti.

- Dosta je mladih igrača u momčadi, sigurno da ovo što sada imaju na raspolaganju nije momčad za naslov. No ima vremena tijekom lige za brojne tradeove, sigurno će se oni dodatno popuniti kako bi se uključili u borbu za naslov, jer gdje god LeBron ode, ta je momčad automatski kandidat za naslov prvaka, ili barem za finale. Tako će po mom mišljenju biti i ove godine. Igrači poput LeBrona rode se jednom u sto godina, igrači koji mogu igrati svaku večer po 40 minuta i nositi momčad do kraja. On je definitivno najbolji košarkaš današnjice i jedan od najboljih u povijesti i ako netko može od Lakersa napraviti šampionsku momčad, onda je to on.

Bojan se u moć LeBrona uvjerio bezbroj puta, a najviše tijekom zadnjeg doigravanja kad je bio zadužen da ga čuva...

- Njega je nemoguće čuvati jedan na jedan, samo momčadski ga se može limitirati i mislim da smo ga mi jako dobro čuvali.

Iako je do NBA sezone još dosta vremena, Bojan ne odmara. Započeo je s treninzima kako bi što spremniji dočekao reprezentativne obaveze u rujnu.

- Već sam neko vrijeme u treningu, želim doći u reprezentaciju spreman jer nas očekuju dvije jako važne utakmice protiv Litve i Poljske, utakmice koje moramo pobijediti ako želimo zadržati šanse za odlazak na Svjetsko prvenstvo. Odluka Fibe da se kvalifikacije igraju u ovim terminima je jako naštetila malim zemljama koje nemaju veliki fond igrača i čiji igrači igraju EL i NBA. Eto, Slovenija je u sličnom problemu, oni su Europski prvaci, a upitno je hoće li se plasirati na Svjetsko prvenstvo. Sigurno da taj format nije najsretniji, ali što je tu je...

Hrvatsku reprezentaciju očekuje lijepa budućnost, osim Bojana, u reprezentaciji su i NBA igrači Šarić, Bender, Zubac, Žižić...

- Ima nas i iskusnih, i mladih... Ključ je da svi igraju i napreduju, tako ćemo svi profitirati, a najviše reprezentacija. Moj put je bio nešto drugačiji nego većine ostalih, ja sam ipak otišao u NBA kao gotov igrač, kad sam osjetio da ću igrati, a ne sjediti na klupi... No to ne znači da su oni pogriješili, sigurno da svatko gleda svoju karijeru i pokušava napraviti najbolje što može.

Iako mu je već 29 godina, isto namjerava i Bojan. Korak naprijed s Indianom, ali i korak naprijed kada je u pitanju individualni učinak. San da jednom zaigra na All Star utakmici nije dosanjao.

- Teško će biti jer svake je godine sve više kvalitetnih igrača u konkurenciji. Možda u natjecanju u pogađanju trica... Stvarno nisam opterećen time... - zaključio je naš najbolji košarkaš.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe