Obavijesti

Sport

Komentari 0

Baković ušao u povijest Umaga: Čekamo Marića, a meč Červara i Vujčića ćemo već organizirati...

Baković ušao u povijest Umaga: Čekamo Marića, a meč Červara i Vujčića ćemo već organizirati...
16

Došao je i odvjetnik Velimir Došen, njegova riječka ekipa nas prati na svim turnirima, pri čemu velike zasluge ima i Mario Berišić. A Tomislav Bernardić poslao nam je delicije iako mu je izgorjelo postrojenje u Pušči, kaže Lukačević

Toooo! Bravo, majstore!, stisnuo je šake i pohitao svom partneru u zagrljaj. Tin Baković (22) postao je prvi tenisač koji je obranio naslov pobjednika Stars Open Toura u Umagu. Prošli put s Bojanom Dvoršekom, sad s Goranom Lukačevićem, suosnivačem cijele turneje teniskih rekreativaca, koja je odradila već šest postaja.

Pokretanje videa ...

- Ova je turneja sjajna, trudim se doći na sve turnire. Vrhunski tenis i uvijek odlično društvo i zabava - rekao je Baković.

On smije nastupati samo u najjačoj konkurenciji, pro parova, jer u pojedinačnoj konkurenciji ne nastupaju igrači s profesionalnim renomeom. A Tin je (bio) veliki teniski potencijal i uspješan igrač.

- Igrao sam ITF Futurese i Challengere, sad studiram i školujem se za teniskog trenera, ali planiram se i vratiti na ITF turneju nakon što diplomiram - dodao je.

Njegov je partner Lukačević naglasio:

- Čestitam Tinu Bakoviću jer je obranio titulu u pro doublesu. Prošle je godine osvojio s Dvoršekom, a ove godine sam ga ja pogurao do titule, haha - našalio se Goran na početku pa nastavio:

- Dobro smo odigrali cijeli turnir i svaka mu čast, pravi je sportaš, i kao partneri se dobro slažemo, na terenu i izvan njega. Naučio me dosta o tenisu.

U Umagu su u toj konkurenciji pro parova nastupili i igrači poput bivšeg hrvatskog reprezentativca Krešimira Ritza.

- Ma čestitam i zahvaljujem svima koji su sudjelovali na Stars Open Touru u Umagu i zahvaljujem sponzorima, bez kojih je ovo neizvedivo. Došao je i odvjetnik Velimir Došen, podržao nas je, malo mi je krivo što se duže nije zadržao u turniru, zaljubljenik je u tenis i dođe kad god može. Njegova riječka ekipa nas prati na svim turnirima, pri čemu velike zasluge ima Mario Berišić, koji ih okuplja i organizira.

Nažalost, u Umagu je otkazan ekshibicijski meč, u kojem su trebali igrati guverner HNB-a i teniski zaljubljenik Boris Vujčić i legendarni Lino Červar.

- Nažalost, do meča nije došlo zbog vremenskih neprilika, ali već ćemo mi organizirati da odmjere snage. Šanse su 50:50...

Vjerni sudionici Stars Open Toura su tenisači iz Zaprešića. Koji su ovaj put došli u nešto oslabljenom sastavu.

- Pozdravljam našeg prijatelja i sudionika Tomislava Bernardića, kojem se dogodila tragedija i izgorjelo mu postrojenje u Pušči, ali on i njegova obitelj su našli snage i volje te nam poslali njihove domaće i zdrave delicije, u kojima su igrači uživali. Njima želimo brz oporavak uime svih igrača i Stars Open Tour ekipe, a 'Zaprešić korner' je falio, ali ekipa je bila na nivou. Od Ivana Zekića, s kojim sam "uživao u tenisu", do našeg vodećeg igrača Darija Večerića, njegovog partnera Marija Glavana i ostatka ekipe.

Iduća je postaja Stars Open Toura Rijeka, od 25. do 28. kolovoza.

U Novalji je završen teniski  turnir Stars Open Tour

- Čekamo da se priključi bivši ministar Zdravko Marić, želimo da se što prije oporavi od ozljede kako bi mogao igrati i družiti se s nama - zaključio je Lukačević.