Obavijesti

Sport

Komentari 454

Kraj prokletstva: Hrvatska je potopila Srbiju i ušla u finale!

Kraj prokletstva: Hrvatska je potopila Srbiju i ušla u finale!
8

Hrvatska je pobijedila Srbiju 12-11 u polufinalu Svjetskog prvenstva i ušla u subotnje finale. Nakon sedam godina napokon smo zaustavili taj crni niz, a sada idemo po zlato protiv Mađara

VIDEO

Činilo se kao nemoguće. Na kraju krajeva, sedam godina nismo ih pobijedili na velikim natjecanjima, a oni su bili prvaci - svega. Ali ovaj četvrtak i tomu je došao kraj. Hrvatska je pobijedila Srbiju u polufinalu Svjetskog prvenstva u vaterpolu 12-11 i osvojila medalju!

Maro Joković i Sandro Sukno zabili su po tri gola za Hrvatsku, a dva su dodali Luka Lončar, Andro Bušlje i Ante Vukičević. Nezaustavljiv je bio Andrija Prlainović kod Srba s čak šest komada, ali to nije bilo dovoljno "delfinima", baš kao ni dva gola Duška Pijetlovića.

Strašno teška i nezvjesna bila je utakmica u Budimpešti. Obrane su bile briljantne i teško se dolazilo do golova, no u takvom odnosu snaga ipak smo bili bolji za jedan gol i pokazali veliki karakter nakon što smo većinu utakmice hvatali gol ili dva zaostatka.

Srbi su prvi došli do prednosti preko Andrije Prlainovića, a Hrvatska se vratila doslovno u zadnjoj sekundi golom najboljeg igrača Sandra Sukne. U drugoj dionici potpuno se razbuktalo, igralo se ritmom gol na gol u kojem smo se ponovno vratili u egal na samom kraju četvrtine. Ovaj put strijelac je bio Andro Bušlje.

Kad god je zaštekalo u nastavku, imali smo novog junaka koji je preuzimao odgovornost. Sukno je bio nezaustavljiv, a u prijelomnim trenucima pridružio se i Maro Joković. Prvo vodstvo dočekali smo tek četiri minute prije kraja kad je Ante Vukičević zabio za 11-10. Otad smo još malo digli razinu igre, a pobjednički gol zabio je jedan od najiskusnijih pojedinaca, Maro Joković.

Hrvatska će tako u subotnjem finalu od 20:30 igrati protiv domaćina Mađarske koja je nešto teže od očekivanog svladala Grčku 7-5. Prije deset godina u Melbourneu preko Srbije smo izborili finale i nakon produžetaka svladali Mađarsku, neka tako bude i ovaj put...

SP u vaterpolu, polufinale:

  • Grčka - Mađarska 5-7 (1-2, 3-3, 0-1, 1-1)
  • Srbija - Hrvatska 11-12 (1-1, 4-4, 4-4, 2-3)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 454
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica