Obavijesti

Sport

Komentari 2

Baloni, teniski reket, loptice i školska klupa za supergolmane

Baloni, teniski reket, loptice i školska klupa za supergolmane
1

FIĆO I STIVI SE "IGRAJU" Novi trener golmana naše reprezentacije Venio Losert uveo je u treninge hvatanje balona, teniske rekete i loptice, ali i školsku klupu...

VIDEO

Golmanski treninzi uvijek su otprilike isti, zato mi je ovo bilo jako zanimljivo. Uz ove vježbe ne umaraš se previše, a od njih je jako puno koristi, kaže Filip Ivić o metodama Venija Loserta, novog čovjeka u stožeru Željka Babića.

 

Balloon time 🎈🎈😄... #croatia #training

Videozapis objavljuje Filip Ivić 🍀️16 (@filipivic16)

Legenda hrvatskog rukometa, golman s dva olimpijska zlata i broncom iz Londona, na prvom reprezentativnom okupljanju nakon što je naslijedio Valtera Matoševića upoznavao je golmane sa svojim načinom rada. A on uključuje balone različitih boja, teniski reket kojim "servira" tenisku lopticu prema golu, pa čak i najobičniju školsku klupu. 

- Sviđaju im se vježbe? Ha, pa to baš i nije važno, puno je važnije da oni dobro brane - sa smiješkom kaže Losert, koji je slične vježbe i sam koristio tijekom karijere koja je nedavno završila.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Prvo i najvažnije, to nisu osnovne vježbe, one služe više za zagrijavanje, kao i za neke specifične stvari. Radimo mi i klasične, uobičajne golmanske treninge, no znam da ovo djeluje zanimljivije. Međutim, ništa ja tu nisam izmislio, to su vježbe slične onima koje su dečki već radili u svojim klubovima. Ja sam ih samo malo prilagodio - kaže Venio.

 

#preparation #croatia #umag #handball #goalkeepertraining #tenis Venio Losert 💪🏻🎾

Videozapis objavljuje Filip Ivić 🍀️16 (@filipivic16)

Nove metode treninga puno su više “sjele” mlađem Filipu Iviću nego starijem Ivanu Stevanoviću.

- Ja sam više stara škola, normalno da je sve to Fići puno zanimljivije - smije se Stivi i nastavlja:

- Valter Matošević je klasičniji trener, na njegov sam način rada možda više navikao, ali super mi je i ovo, sigurno ima učinka. Venio je tek počeo raditi kao trener i želi uvesto nešto novo, prepoznatljivo svoje. Kako mi se čini? Mogu vam reći da sve to sa strane izgleda jednostavno, ali baš i nije tako...

Ivić je, s druge strane, u potpunosti uživao u modernim metodama novog trenera.

- Stvarno mi je super raditi na taj način, razvijaš koordinaciju i brzinu razmišljanja, a sve ti je jako zanimljivo, drukčije. Jako mi odgovaraju sve te nove, moderne metode. Nešto slično već smo radili u Zagrebu s Marijem Kelentrićem, ali ne baš isto, ovo je originalno Losertovo - kaže Fićo, koji je oduševio Loserta trenutačnom formom.

- Filip je fizički u odličnom stanju, ali svi naši golmani su u pravoj, natjecateljskoj formi. Zato ih i nismo željeli na ovom okupljanju previše opterećivati, više sam im htio pokazati što bi ih otprilike moglo čekati na pripremama za SP u Francuskoj u siječnju - kazao je Losert.

Uz Ivića i Stevanovića, na pripremama u Umagu bio je i Mate Šunjić, a u ozbiljnoj konkurenciji je i odlični Ivan Pešić iz Meškova. Ako je za vjerovati izborniku, nitko od njih nije otpisan, svi su u konkurenciji i svi se mogu nadati odlasku na SP.

- Kad je riječ o golmanima, o svim detaljima ću se dogovarati s izbornikom Babićem, kao i o tome tko bi bio najbolja kombinacija turnir u Francuskoj. Međutim, konačna odluka bit će njegova - zaključio je inovator Losert.

VJEŽBA 1 - Baloni ne padaju, koncentracija raste

Tri su balona u igri, crveni, žuti i zeleni. Cilj je zadržati sva tri balona što duže u zraku, jedan nogama, a preostala dva rukama. Nije lako kao što zvuči, a to je samo jedna od mogućih varijanti. 

- Jako puno toga može se raditi s balonima, tu se može biti vrlo kreativan. Svaka od tih vježbi pomaže u razvoju koordinacije i koncentracije - pojašnjava trener Losert.

 

Balloon time 🎈🎈😄... #croatia #training

Videozapis objavljuje Filip Ivić 🍀️16 (@filipivic16)

VJEŽBA 2 - Trener servira, golman brani servise

Losert uzme reket, baci lopticu i u stilu Gorana Ivaniševića 'servira' prema golu. Golmanov cilj je, logično, “obraniti servis”. Problem je u tome što je teniska loptica puno, puno manja i brža nego rukometna.

- Često se trenira s teniskim lopticama, one drukčije lete, drukčije se ponašaju. Ova vježba o kojoj pričamo dobra je za poboljšanje brzine reakcije i za koncentraciju - kaže Losert.

 

#preparation #croatia #umag #handball #goalkeepertraining #tenis Venio Losert 💪🏻🎾

Videozapis objavljuje Filip Ivić 🍀️16 (@filipivic16)

VJEŽBA 3 - Sjedni u školsku klupu i brani

Ova vježba izgleda možda i najneobičnije. Ispred gola postavi se stol, klupa za kakvom smo sjedili u školi, i stolica. Losert teniskim lopticama pokušava zabiti gol tako da se prethodno odbije od stola, a golman ima minimalno vrijeme za reakciju.

- Putanja lopta nije uvijek ista, često se odbije od bloka i mijenja smjer u posljednjem trenutku, a ova vježba pomaže kod takvih situacija. Reakcija mora biti najbrža moguća - kazao je Venio.

Šemper gasi lampice

U svakom sportu golmani imaju svoje neobične metode, a jednu od njih nedavno je svijetu obznanio Adrian Šemper. Mladi golman Dinama brzinu reakcije razvija loveći lampice koje se pale i gase na zidu, a sličnu metodu koristi i NBA zvijezda Stephen Curry.

 

FitLight Trainer☇

Videozapis objavljuje Adrian Šemper (@adriansemper_1)

Oni tradicionalniji, poput dugogodišnjeg trenera u sinjskom Junaku Ivice Roguljića, sami dizajniraju pomagala za treninge. Teniske loptice? Ima i toga, Keylor Navas je u vrijeme dok je bio u Levanteu briljirao braneći loptice ispaljene velikom brzinom.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska