Obavijesti

Sport

Komentari 16

Balotelli i Džeko deklasirali Inter, New Yorku Emirates Cup

Balotelli i Džeko deklasirali Inter, New Yorku Emirates Cup
2

Diljem Europe uoči početka sezone igraju se mini i nacionalni kupovi. Man City je u finalu Dublin Cupa dobio Inter 3-0, a Henry je vodio NY do naslova protiv Arsenala

VIDEO

Nogometaši Manchester Cityja pobijedili su Inter s 3-0 u finalu Dublin Super Cupa, turnira koji se ovaj vikend igrao u glavnom irskom gradu...

Menadžer “građana” je deklasirao svoj bivši klub, a prvi je loptu u mrežu “nerazzurra” smjestio Mario Balotelli, također njihov bivši član. Talijanski je reprezentativac pogodio u posljednjoj minuti prvog dijela, a odmah na startu drugog poluvremena prednost engleskog kluba je povećao bosansko-hercegovački napadač Edin Džeko. Priču je u posljednjoj minuti dvoboja zaključio Adam Johnson.

U Londonu je, pak, završen Emirates Cup na kojem je domaćin Arsenal držao ruku na trofeju sve do 84. minute utakmice protiv New York Red Bullsa kada je autogol zabio Kyle Bartley i izjednačio na 1-1. Time je američka momčad, koju je kao kapetan predvodio legendarni napadač Arsenala Thierry Henry, osvojila naslov jer je dan ranije svladala PSG, tako da je na koncu skupila četiri boda što je bilo dovoljno za prvo mjesto. Robin van Persie je doveo “topnike” u vodstvo u 42. minuti. U drugoj utakmici dana PSG je svladao Bocu Juniors s 3-0.

Dublin Super Cup, finale:

Manchester City – Inter 3-0 (Balotelli 45, Džeko 46, Johnson 90)

Emirates Cup:

Arsenal – New York RB 1-1 (Van Persie 42 / Bartley 84 - ag)

PSG – Boca Juniors 3-0 (Maurice 8, Hoarau 38, Ceara 79)

Njemački kup: Jajalo i Slišković strijelci, golijada Schalkea

Hrvatski nogometaši Mato Jajalo i Petar Slišković postigli su po pogodak za svoje momčadi, a posebno je važan Sliškovićev koji je Mainzu donio prolaz u 2. kolo...

 Nogometaši Mainza slomili su otpor žilavih domaćina Zwiebrückena tek u produžecima i to pogotkom i asistencijom našeg mladog reprezentativca Petra Sliškovića. Prvo je u 95. minuti zabio, a potom.je u 115. asistirao Allaguiju za 2-0. Do kraja su domaćini uspjeli samo ublažiti poraz. Treba reći i da je Mainz od 88. minute bio s igračem manje jer je slovački reprezentativac Zabavnik zaradio drugi žuti odnosno isključujući crveni karton.

Hrvatski vratar Miro Varvodić proveo je svih 90 minuta na vratima Kölna koji se nije previše mučio s regionalnim ligašem Wiedenbrückom. Varvodić je čak upisao i asistenciju dugim ispucavanjem za treći pogodak svoje momčadi koji je postigao naš Mato Jajalo. Bivši veznjak Slaven Belupa odigrao je cijeli susret za svoju momčad.

Nogometaši Schalkea došli su na gostovanje kod regionalnog ligaša Tenningena s najjačim sastavom i ozbiljnim pristupom do vrha napunili mrežu nemoćnih domaćina. Najviše se iskazao Nizozemac Huntelaar s četiri pogotka, dok je Hrvat koji nastupa za Švicarsku Mario Gavranović u igru ušao u 61. minuti i do kraja se dva puta upisao u strijelce.

Za razliku od Schalkea, Hoffenheim se dugo mučio protiv amaterske momčadi Windeck koja je čak i vodila s 1-0, da bi bosanskohercegovački reprezentativac Sejad Salihović poravnao na 1-1 i izborio produžetke. Tek u produžecima Johnson i Babel postavili su konačnih 3-1 za goste.

Povratnik u Bundesligu Hertha, predvođena kapetanom Androm Mijatovićem bez problema je svladala Meuselwitz 4-0, a bivši branič Rijeke i Dinama odigrao je cijeli susret.

Drame nije bilo niti u ogledu Kassela i Fortune iz Düsseldorfa gdje su gosti slavili s uvjerljivih 3-0.

Njemački nogometni kup, 1. kolo:

Windeck – Hoffenheim 1-3 (produžeci)

Meuselwitz – Hertha 0-4

Tenningen – Schalke 1-11

Kassel – Fortuna Düsseldorf 0-3

Wiedenbrück – Köln 0-3

Zwiebrücken – Mainz 1-2 (produžeci)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'
DOČEK DINAMOVACA

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'

ZAGREB - Nekoliko stotina navijača poslije 1 sat u noći dočekalo je momčad Dinama po povratku iz Rijeke. Pjevali su igrači, nazdravljali pivom i veselili se, a među najglasnijima je bio Stefan Ristovski, bivši igrač Rijeke, koji je s bakljom u ruci zapjevao "Bit će Rijeka k***c šampion!". Istu je pjesmu pjevao 2017., ali je tad umjesto Rijeke spominjao Dinamo. Boysi su ispalili arsenal pirotehnike.
Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom