Sport

Komentari 14

'Barakude' doznale protivnika: Grci stoje na putu do - Srba?

'Barakude' doznale protivnika: Grci stoje na putu do - Srba?

Hrvatska će u četvrtfinalu Europskoga vaterpolskog prvenstva u srijedu od 20.30 igrati protiv Grčke, koja je izbacila Rumunjsku 14-7. Pobjednik tog para u polufinalu ide na boljega iz ogleda Španjolska - Srbija

Hrvatska vaterpolska reprezentacija u četvrtfinalu Europskog prvenstva u Budimpešti igrat će protiv Grčke, koja je među najboljih osam momčadi prošla pobjedom nad Rumunjskom 14-7 u ponedjeljak navečer.

Grci su bili izraziti favoriti protiv Rumunja, ali utakmicu su prelomili tek u trećoj četvrtini koju su dobili 6-0. Rumunjska je nakon prvih osam minuta vodila 3-1, a na poluvremenu je bilo 5-4 u njihovu korist.

Podsjetimo, "barakude" su dramatičnom pobjedom nad Crnom Gorom 11-10 još u četvrtak osigurale prvo mjesto u svojoj skupini i izravan plasman u četvrtfinale.

Utakmica Hrvatske i Grčke posljednja je na rasporedu u četvrtfinalnom programu u srijedu u Dunav Areni, od 20.30. Ranije se sastaju Italija - Crna Gora (16 sati), Srbija - Španjolska (17.30) i Mađarska - Rusija (19 sati).

Pobijede li Grčku, izabranici Ivice Tucka u polufinalu će u petak od 19 sati igrati protiv boljega iz dvoboja Srbije i Španjolske pa bi se lako moglo dogoditi da imamo novi derbi protiv najljućih rivala.

Najčitaniji članci