Sport

Komentari 23

Na korak do OI: 'Barakude' su razbile Gruziju, slijedi Crna Gora

Na korak do OI: 'Barakude' su razbile Gruziju, slijedi Crna Gora

'Barakude' su odličnom igrom već u prvom poluvremenu osigurali nedostižnu prednost (9-3), a u nastavku je to bilo samo odrađivanje posla za ulaz u polufinale kvalifikacija za OI

Hrvatski vaterpolisti plasirali su se u polufinale kvalifikacijskog turnira za OI u Rotterdamu nakon što su svladali Gruziju sa 15-6 (3-2, 6-1, 2-1,4-2 ), a za plasman u finale borit će se sa Crnom Gorom koja je ranije dobila Nizozemsku.

Hrvatska je bila uvjerljiva kroz sve četvrtine, no najveću je prednost ostvarila u drugoj koju je dobila 6-1. Najbolji strijelac u hrvatskoj reprezentaciji bio je Luka Bukić sa četiri pogotka, dok su Loren Fatović i Luka Lončar zabili po tri gola. Najbolji kod Gruzije bili su Nika Shushiashvili Elez Marko s po dva gola svaki.

U ranije odigranoj utakmici Crna Gora se plasirala u polufinale nakon pobjede nad Nizozemskom 13-7 (4-0, 3-3, 3-4, 3-0). Polufinalna utakmica Hrvatske i Crne Gore na rasporedu je u subotu u 18,00 sati. U drugom dvoboju četvrtfinala Grčka je tek nakon produžetka izbacila Francusku s 17-14 i to nakon što su Francuzi u zadnju četvrtinu ušli s dva gola prednosti. 

U zadnjem četvrtfinalu igraju Kanada i Rusija. Tri najbolje plasirane ekipe sa turnira plasirat će se na Olimpijske igre u Tokiju, koje se održavaju od 23. srpnja do 8. kolovoza ove godine.