Obavijesti

Sport

Komentari 61

'Barca je bila važan dio mene, ali došao sam ovdje pobijediti'

'Barca je bila važan dio mene, ali došao sam ovdje pobijediti'
2

Nećemo se sakriti na Nou Campu. Idemo po gol. Moramo zabiti u prvoj utakmici, rekao je golman Bayerna Manuel Neuer uoči utakmice protiv Barcelone u srijedu...

VIDEO

Barcelona i Bayern u srijedu (20.45) sati igraju prvu polufinalnu utakmicu Lige prvaka. Katalonci melju sve pred sobom, u zadnjih 16 utakmica imaju tek jedan remi i 15 pobjeda, u posljednjih pet utakmica nisu primili gol, a gol-razlika u tih pet pobjeda zastrašujućih je 20-0. Getafe je primio 'šesticu', a Cordoba 'osmicu'.

- Naravno da poštujemo Barcelonu, ali morat će i oni poštovati nas. Na Nou Camp ćemo istrčati sigurni u sebe. Nećemo se sakriti. Idemo po gol. Moramo zabiti u prvoj utakmici - rekao je golman Bayerna Manuel Neuer i dodao:

- Messija, Neymara i Suareza znam kao dlan svoje ruke. Znam i što mogu na terenu.

REUTERS/PIXSELL

Na Nou Camp se vraća Pep Guardiola. S Barcelonom je osvojio tri europske krune, bio je omiljen kao trener i kao igrač. Sad ima samo jedan cilj, srušiti Barcelonu.

- Prekrasno je vratiti se ovdje. Puno lijepih uspomena... Poseban trenutak za mene - rekao je Guardiola na 'presici' i dodao:

- No ja sam sad trener Bayerna i moram napraviti sve što mogu da prođemo u finale. A to neće biti lako. Barceloni je teško pronaći slabu točku.

Bayernu će nedostajati nekoliko važnih igrača. Robert Lewandowski bi trebao biti spreman nakon loma vilice i nosa u posljednjoj utakmici s Borussijom.

- Nikad se nisam vadio na ozljede pa neću ni sad. S druge strane, čekaju nas Messi i Neymar. To što oni rade je nezamislivo. Kad pomislite da dolaze s lijeva, udare vas s desne strane - rekao je Pep i dodao:

- Barca je bila važan dio mog života. Ali došao sam pobijediti.

Tko će proći u finale?

Barcelona ide po osmi finale. Katalonci su dobili svih pet ovosezonskih domaćih utakmica u Ligi prvaka. Neporaženi su kod kuće u LP-u od poraza od Bayerna 2013. godine. Od 18 utakmica u nokaut-fazi u europskim natjecanjima, Barcelona je protiv njemačkih klubova slavila 13 puta.

Bayern ide po 11. finale. Prošle sezone u ovoj fazi natjecanja razbio ih je Real Madrid s 5-0 u dvije utakmice. Bavarci protiv španjolskih klubova u Uefinim natjecanjima u nokaut-fazi na dvije utakmice imaju 9 pobjeda i sedam poraza. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 61
VIDEO

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"