Obavijesti

Sport

Komentari 4

Barca svladala Getafe, Real slavio u gradskom derbiju

Barca svladala Getafe, Real slavio u gradskom derbiju
1

Na svom je Santiago Bernabeu Real još jednom potvrdio primat u gradu slavivši 2-0 pobjedu protiv Atletica golovima Carvalha i Özila. Barca je slavila 3-1 nad Getafeom

VIDEO

Točno 4026 dana prošla su otkako je 30. listopada 1999. godine madridski Atletico svladao Real u gradskom derbiju. Serija je u nedjelju dodatno produžena. Na svom je Santiago Bernabeu moćniji madridski klub još jednom potvrdio primat u gradu slavivši 2-0 pobjedu golovima Ricarda Carvalha i Mesuta Özila.

Sve ovo znači i da je startna Atleticova postava prije jedanaest godina, a činili su je Molina, Gaspar, Gamarra, Chamot, Capdevila, Aguilera, Bejbl, Baraja, Solari, Jose Mari i Hasselbaink, i dalje posljednja koja se radovala uspjehu protiv "kraljeva". Tu su 3-1 pobjedu za Atletico potpisali Hasselbaink s dva i Jose Mari jednim golom. Za Real je tom prilikom zabio Morientes.

Uslijedilo je potom mnogo razočaranja za navijače Atletica, a novo je nosila nedjeljna večer. Momčad Josea Mourinha bila je bolja i, premda je gost imao svoje šanse (Forlanova vratnica), njenoj se pobjedi ništa ne može prigovoriti.

Već u sedmoj minuti moglo se vidjeti u kojem će se smjeru rasplitati susret 10. kola nakon što je Khedira smjestio loptu u mrežu. Ipak, zaleđe je opravdano dosuđeno. Međutim, spasa za Atletico nije bilo u dvanaestoj minuti kada Carvalho koristi Di Marijino dodavanje i mirno poentira, a još dok se emocije aktera nisu niti slegle, samo sedam minuta kasnije, postavljen je konačan rezultat.

Iz slobodnog udarca s desne strane lukavo je Mesut Özil niskom loptom naciljao daljnji kut. Lopta je neometano zaobišla živi zid i sve prisutne u šesnaestercu, a potom se smjestila u malu mrežu gola nemoćnog Davida de Gee za konačnih 2-0 i povratak Reala na vrh ljestvice kojeg je samo nakratko okupirala Barcelona.

Barcelona očekivano slavila kod Getafea

Očekivano su nogometaši Barcelone svladali Getafe na stadionu Coliseum Alfonso Perez s kojeg se, nakon 3-1 pobjede, vraćaju kao vodeća momčad Primerine ljestvice. Kako se i očekivalo, Barcelona se autoritativno postavila u Getafeu, a sve je rezultiralo s nekoliko dobrih prilika nakon kojih je uslijedilo i vodstvo. Donio ga je u 22. minuti, na asistenciju Davida Ville, Barceloninoj momčadi Lionel Messi. Osmi mu je to gol u osmoj prvenstvenoj utakmici sezone.

Lakši dio posla ostao je odraditi Argentincu nakon što je Villa sjajno primio loptu, nadmudrio braniča, na sebe privukao obranu, a potom uposlio Messija malo iskosa s desne strane. Strijelac uvodnog gola zabio je još jedan u 33. minuti, ponovno na dodavanje Ville, međutim, opravdano je taj gol poništen zbog zaleđa.

Ipak, samo dvije minute kasnije Barcelona je povisila na 2-0. Ovaj je puta Villa dobro reagirao na Messijevu asistenciju. Za 3-0 najzaslužniji je branič domaće momčadi Daniel Diaz, koji je pomalo nonšalantno primio loptu koju mu je na vrhu šesnaesterca dodao golman Codina. Messi je već bio u trku, dokopao se lopte koja se odbila do preciznog Pedra, samog u šesnaestercu Getafea.

Smanjio je domaćin u 69. minuti nakon što je jedanaesterac precizno izveo Manu Del Moral. Sviran je on nakon što je Pique u padu rukom promijenio smjer jednoj lopti koja je ubačena pred Barcelonin gol za što je dobio drugi žuti, pa crveni karton. Snage su do kraja utakmice izjednačene budući da je Derek Boateng drugi puta javno opomenut zbog, posve nepotrebnog, prekršaja na Mascheranu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...