Obavijesti

Sport

Komentari 28

Barcelona nakon 21 godinu leti iz Lige prvaka u grupi? Recept: dobij Bayern ili se uzdaj u Kijev

Barcelona nakon 21 godinu leti iz Lige prvaka u grupi? Recept: dobij Bayern ili se uzdaj u Kijev

Katalonci na praznoj Allianz Areni gostuju kod Bayerna koji je im je lani zadao jedan od najbolnijih europskih poraza (8-2), a novi poraz mogao bi značiti i oproštaj od Lige prvaka

VIDEO

Prošla je čak 21 godina kako Barcelona posljednji put nije prošla skupinu Lige prvaka. Bilo je to u sezoni 2000/01., kad su Katalonci gledali u leđa Milanu i Leedsu, a u momčadi su bili Rivaldo, Philip Cocu i - Xavi Hernández.

Legenda kluba vratio se na Camp Nou kao trener, a sad bi mu se moglo dogoditi isto. Barcelona je kod kuće odigrala mršavih 0-0 protiv Benfice i uoči posljednjeg kola drži drugo mjesto koje joj jamči prolazak, s dva boda više od Portugalaca.

POGLEDAJTE VIDEO: Policija upala u sjedište zloglasne skupine navijača Barcelone

Pokretanje videa...

Policija upala u sjedište zloglasne skupine Barceloninih navijača: Oružje, droga, Hitler... 01:47

Ipak, raspored joj ne ide na ruku jer Barcelona večeras gostuje kod Bayerna koji je maksimalan i potpuno rasterećen, ali i koji ju je pobijedio posljednja tri puta u Ligi prvaka. Zadnja dva: katastrofalnih 8-2 u četvrtfinalu 2019/20. i 3-0 u grupnoj fazi ove sezone na Camp Nouu. Benfica kod kuće dočekuje otpisani Dinamo Kijev.

Jedina dobra vijest za Barcelonu, ako je uopće ima, jest da u Münchenu nema navijača zbog pogoršanja epidemiološke situacije. Ako pitate Xavija, doduše, to ne smatra nekom prednošću.

- Šteta što nema publike, svi igramo za navijače i sve će se činiti još hladnijim. Ne vidim tu nikakvu prednost. Igračima će biti neobično - kazao je trener Barcelone.

LaLiga - FC Barcelona v Real Betis

Situacija je po njega, doduše, mogla biti još i lošija jer je napadač Benfice Haris Seferović u 93. minuti išao sam na Marc-Andréa ter Stegena i prebacio ga, a kad je trebalo samo gurnuti loptu u prazan gol, promašio ga je. I bacio u očaj trenera Jorgea Jesusa.

Da je to ušlo, Benfica je već mogla proslaviti prolazak grupe, a Barcelona bi imala zapečaćenu Europsku ligu. Ovako nada još živi, ali nije previše velika.

Barceloni treba pobjeda kako bi bila sigurna, a može i izgubiti samo ako Benfica ne pobijedi kijevski Dinamo u Lisabonu. Portugalcima za prolazak igra samo pobjeda i nadaju se da Barcelona neće srušiti Bayern na Allianz Areni. Odgovarao bi im i remi.

LaLiga - Villarreal v FC Barcelona

- Ako ne pobijedimo, ovisimo o Dinamu. Ali želim misliti da je važnije ovisiti o sami sebi nego o drugima - smatra Xavi.

Robert Lewandowski ostao je bez Zlatne lopte prošli tjedan, uzeo ju je sedmi put Lionel Messi, Barcelonina ikona. Društvene mreže već su preplavile poruke kako će se Poljak na terenu revanširati njegovu bivšem klubu i zaviti ga u crno.

- Je li najbolji? Ako nije najbolji, onda je jedan od najboljih. Čini razliku godinama, ali ne zabija samo golove, čini dobro i druge stvari. On je vrh među napadačima - rekao je Xavi dan uoči utakmice i nastavio:

- Pripremam se za pobjedu i prolazak u osminu finala, to je stvarnost, a onda će nam La Liga reći gdje smo. Mi smo Barça i dat ćemo sve od sebe da pobijedimo. Imamo dobru priliku ući u povijest. Bi li to bilo čudo? Ovisimo o sebi, isprobat ćemo naša oružja. Nakon utakmice ćemo vidjeti, ne vidim to kao čudo. To je utakmica, a mi možemo pobijediti svakog protivnika.

Barcelona ulazi u utakmicu nakon šokantnog domaćeg poraza od Betisa za vikend (1-0), Bayern nakon pobjede u "Der Klassikeru" protiv Borussije Dortmund (3-2) i tri uzastopne pobjede. Kladionice su, dakako, naklonjene Bavarcima (na pobjedu je koeficijent 1,60, a na Barcelonu čak 5,70), ali dok se igra, ništa nije gotovo...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja