Obavijesti

Sport

Komentari 19

Barcelona - Napoli bez publike, ali i sva španjolska prvenstva!

Barcelona - Napoli bez publike, ali i sva španjolska prvenstva!
1

Nakon utakmica Valencia - Atalanta, PSG - Borussia, Inter - Getafe i Olympiacos - Wolverhampton, bez gledatelja igrat će se i uzvratna utakmica Barcelone i Napolija na Camp Nouu

VIDEO

Španjolski nogometni prvak Barcelona objavio je u utorak kako će se njegova uzvratna utakmica osmine finala Lige prvaka protiv Napolija, koja je na programu u srijedu 18. ožujka na Camp Nou, igrati bez gledatelja zbog opasnosti od širenja korona virusa.

Neće biti navijača ni na uzvratnoj utakmici Bayerna i Chelseaja u iduću srijedu, 18. ožujka u Münchenu.

Španjolsko ministarstvo zdravstva objavilo je kako se utakmice u kojima se očekuje dolazak navijača iz područja označenih kao visokorizična kada je u pitanju koronavirus moraju održavati bez gledatelja.

Pokretanje videa...

02:12

Dvoboj Barcelona - Napoli treća je utakmica Lige prvaka koja će se igrati bez gledatelja, još ranije je odlučeno kako će pred praznim tribinama večeras igrati Valencia - Atalanta te Paris SG - Borussia Dortmund u srijedu.

Osim toga, bez gledatelja će se igrati i utakmice Intera i Getafea i Olympiacosa i Wolverhamptona u Europskoj ligi u četvrtak.

Prva utakmica između Napolija i Barcelone u Napulju okončana je rezultatom 1-1.

Neće se samo europske utakmice u Španjolskoj igrati bez gledatelja, nego i one prvenstvene. U utorak je objavljeno kako će se iduća dva kola prve i druge lige igrati bez prisustva navijača zbog straha od širenja korona virusa.

Kasnije u utorak objavljeno je kako će sva španjolska nacionalna prvenstva biti bez navijača do 5. travnja.

I Nijemci zatvaraju vrata

Najžešći derbi njemačkog nogometnog prvenstva, obračun ruhrskih rivala Borussije iz Dortmunda i Schalkea 04 koji je na programu u subotu igrat će se pred praznim tribinama stadiona Signal Iduna, odluka je gradskih vlasti Dortmunda kako bi se spriječilo daljnje širenje epidemije koronavirusa.

"Ovu odluku nismo donijeli iz vica ili kako bismo uništili utakmicu. Ovo je pitanje života i smrti", izjavio je gradonačelnik Dortmunda Ulrich Sierau.

Na utakmicama Borussije i Schalkea redovito se skupi oko 80,000 gledatelja bilo da se igra u Dortmundu ili Gelsenkirchenu.

Ranije u utorak je i gradonačelnik Moenchengladbacha Hans Wilhelm Reiners objavio kako će se dvoboj tamošnje Borussije protiv lokalnog rivala Koelna koji je na programu u srijedu igrati bez gledatelja čime će ta utakmica postati prva u povijesti Bundeslige, koja je ustanovljena 1963. godine, koja će se igrati pred praznim tribinama.

U ponedjeljak su u Njemačkoj zabilježena prva dva smrtna slučaja uzrokovana koronavirusom, a broj oboljelih je narastao na 1139.

Njemački ministar zdravstva Jens Spahn u nedjelju je donio preporuku da se otkažu svi događaji koji bi mogli okupiti više od 1000 osoba, no konačna je odluka ostavljena lokalnim vlastima.

Vodstvo Bundeslige najavilo je kako ipak planira sezonu završiti do sredine svibnja prema prvotnom rasporedu.

Evo gdje gledati Olma protiv Spursa i Pašalića s Valencijom
Evo gdje gledati Olma protiv Spursa i Pašalića s Valencijom

Dinamo bi u srijedu, 17. ožujka trebao igrati četvrtfinale juniorske Lige prvaka protiv Benfice na Maksimiru, i to na glavnom stadionu. Zasad nema novosti oko mogućeg otkazivanja utakmice, odgode ili zabrane dolaska navijačima.

Prenosimo priopćenje Dinama:

Nastavno na upite navijača i medija oko organizacije utakmice Lige prvaka mladih GNK Dinamo – SL Benfica koja treba biti odigrana u srijedu 18. ožujka 2020. na glavnom travnjaku stadiona Maksimir, ovim putem obavještavamo javnost kako GNK Dinamo pozorno prati razvoj situacije oko korona virusa te preporuke nadležnih tijela.

U ovom trenutku nije donesena odluka o otkazivanju utakmice, premještaju na drugu lokaciju ili igranju pred praznim tribinama.

U slučaju bilo kakvih promjena, GNK Dinamo će na vrijeme obavijestiti javnost putem službenih komunikacijskih kanala kluba.

Pokretanje videa...

01:40
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve