Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
112 komentara

Barišić: Dinamo je institucija i dio identiteta hrvatskog naroda

Slažem se s Bjelicom kad kaže da možemo puno napraviti u Europi. Dobro je detektirao da kapacitet ovog Dinama još nije potpuno iskorišten, rekao nam je predsjednik Dinama Mirko Barišić

112 komentara

Dinamov predsjednik Mirko Barišić (82) dao je ekskluzivan intervju za 24sata u kojem je govorio o europskom proljeću i ambicijama Dinama. Mirko Barišić bio je svjedok davnog europskog proljeća Dinama iz 1969., tada u ulozi potpredsjednika.

- Jako emotivno sam doživio sve ovo. Ovo je jedna satisfakcija za sve ono što smo ugradili u Dinamo i sada je sve došlo na naplatu. Ovim rezultatom smo došli u red najboljih europskih klubova. To je uvijek bila želja Dinama i Dinamo je tu uvijek i pripadao. Dinamo je uvijek imao svoj renome i sada smo samo potvrdili da smo konstanta u europskom nogometu. Dinamo je institucija - počeo je Barišić u dahu.

POGLEDAJTE VIDEO

Predsjednik Dinama Mirko Barišić: 'Dečke čekaju premije, uspjeli su me i rasplakati od sreće'

Predsjednik Dinama Mirko Barišić: 'Dečke čekaju premije, uspjeli su me i rasplakati od sreće' Reporteri: Antonio Bevanda i Ivan David Jurić

Objavljuje 24sata u Petak, 9. studenoga 2018.

Barišić je bio predsjednik Dinama u dva navrata. Od 1990.-1991. te od 2000. pa sve do danas.

PLAVO PROLJEĆE Za Dinamo dao bih sve! Cijeli Maksimir slavio uz Grdijev hit

Posebno mu je drag ovaj drugi mandat koji s ponosom ističe.

- Predsjednik Dinama sam od travnja 2000. pa sve do danas, a Dinamo je u vrijeme mog mandata odigrao 1274 utakmice. U tim susretima je Dinamo uglavnom bio uspješan i moja veza s klub se manifestira kroz te brojke.

Trenuci za pamćenje

Iza Barišića su godine uspomena, a neke posebno pamti.

- Teško je izdvojiti sve uspomene. Tu su turneje, međunarodne utakmice. Uživao sam na turnejama u Sjevernoj i Južnoj Americi. Sjećam se kad smo bili u Vancuveru u crkvi u kojoj je bilo 15 tisuća ljudi, a svi u narodnim nošnjama. To je bilo fascinantno. Ili da se samo prisjetim Dinamovog gostovanja u Južnoj Americi na stadionu River Platea pred 60 tisuća ljudi, a na tribini vidim ogroman transparent no kojem piše "Za Dinamo i za Boga, vitezovi Ljubuškoga" - prisjeća se Dinamov predsjednik.

Zagreb: Dinamo protiv Spartak Trnave za "europsko proljeće" NENAD BJELICA: 'Igrači mi kažu: Lani je čak 28 nas htjelo otići. Sad neće nitko'

Smatra da su mnogi ugradili svoj obol u uspjehe Dinama kroz sve ove godine.

- Bilo bi nekorektno od mene da izdvajam nekoga, svi su zaslužni za ovaj uspjeh kluba. Od predsjednika su tu svakako Ivan Šibl i Drago Božić.

- Neosporne zasluge za uspjeh Dinama nosi i Zdravko Mamić, moj suradnik i veliki prijatelj. Kada se gleda što je sve napravio možemo zaključiti da je on ikona Dinama. Bez obzira što ga nema danas, on je najdirektnije u ovome sudjelovao. Ne mogu prihvatiti nepravomoćnu presudu protiv njega jer je on svojim radom pomogao klubu da bude to što je danas i da bude stabilan.

Zagreb: Atmosfera na utakmici Europske lige između Dinama i Spartak Trnave JEDAN OD NJIH Ovo je i za tebe, Joža! Boysi su razvili zastavu s likom Kužea...

Mirko Barišić je jučerašnji trujumf nad Trnavom znao proslaviti.

- Sinoć je bilo jako zgodno, popila se koja čašica bijelog i crnog vina uz tamburaše. Bio sam iznimno sretan, a vidio sam i na licima naših ljudi da su i oni bili sretni. Jučer ste mogli vidjeti da Dinamo neće umrijeti te da će ostati dio identiteta hrvatskog naroda.

Trener-arhitekt

- Nenad Bjelica je dao veliki obol rezultatima Dinama. Osim stručnih, posjeduje i velike ljudske kvalitete i jučerašnjim rezultatom je ušao u samu trenersku elitu Dinama. Bjelica je veliki autor i arhitekt ovog Dinama, uz svesrdnu pomoć svog stručnog stožera i moram priznati da je on ne samo iznenađenje nego i velika radost - smatra Mirko Barišić.

Zagreb: Dinamo protiv Spartak Trnave za "europsko proljeće" LOVA DO KROVA Plavi milijunaši: Već su sad od pobjeda zaradili 2,2 milijuna €

Barišić je rekao da će igrači biti adekvatno honorirani.

- Naravno da igrače očekuju premije. One su regulirane i čekaju ih jer su to svojim radom i odnosom zaslužili.

Nenad Bjelica smatra da Dinamo može trajati u Europskoj ligi.

- Slažem se s Bjelicom kad kaže da možemo još štošta napraviti u Europi. Nenad je dobro detektirao da kapacitet ovog Dinama još nije potpuno iskorišten i mislim da ćemo mi igrati povijesne utakmice u proljeće.

GOJAKOVA MAJSTORIJA Dinamovac oduševio Uefu! Gol petom proglasili potezom kola

- Nikad nisam prestao vjerovati u naše proljeće i mogu samo reći da znam da će biti više tih proljeća u godinama koje dolaze. Ako se budemo ovako držali, Dinamo će ostati neoboriv - zaključio je Barišić.

 

Naši partneri pišu
Message