Obavijesti

Sport

Komentari 3

Barišić oduševio i Uefu: Najbolji lijevi bek 2. kola Europske lige

Barišić oduševio i Uefu: Najbolji lijevi bek 2. kola Europske lige

On je pokazao nešto apsolutno čudesno, onaj njegov centaršut na trepavicu suigraču u naletu i pod prečku je fenomenalan. I prije toga je Borna sjajno centrirao u prvom poluvremenu, hvalio je Gerrard Bornu

VIDEO

Možda nije zaigrao u posljednjem reprezentativnom ciklusu, ali zato ga veliki Steven Gerrard obožava! Nekad veliki nogometaš, a danas trener Rangersa je biranim riječima govorio o Borni Barišiću (27) prije dvije godine kada je škotski velikan zaigrao protiv Osijeka u kvalifikacijama za Europsku ligu, a onda ga nakon tog susreta i ekspresno kupio.

Pokretanje videa...

Borna Barišić 02:37

Sjajni lijevi bek oduševio ga je svojim predstavama u posljednje dvije sezone i nerijetko je Gerrard sipao komplimente na njegov račun. Prošle sezone je imao čak 12 asistencija, a navijače je oduševio s nevjerojatnom ljevicom i sjajnim ubačajima zbog čega su ga prozvali najboljim asistentom u Europi.

Scottish Premiership - Celtic v Rangers

Borna je ubrzo okupirao i lijevi bok u hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji, no aktualna sezona nije baš najbolje krenula za njega. U Rangersima nije pružao igre na kakve je Gerrard naviknuo, a u 'vatrenima' je, zbog sjajne forme Darija Melnjaka i Domagoja Bradarića, posljednje utakmice presjedio na klupi.

Svi vrlo dobro znaju koliko je Osječanin kvalitetan igrač, a čini se da su loši dani iza njega. Lijevi bok u reprezentaciji nakon toliko godine više nije izbornička rak rana već Bradarić, Melnjak i Barišić guraju jedan drugoga nevjerojatnim zalaganjem i sve boljom formom, a Zlatko Dalić je pun slatkih briga koga koristiti u sljedećim susretima.

Rangersi su pobijedili poljski Lech 1-0 u 2. kolu Europske lige, a hrvatski reprezentativac je briljirao. Špartao je lijevom stranom, probijao, radio nered Poljacima sjajnim zavrnutim loptama, a onda fantastičnim ubačajem osigurao gol za pobjedu. Pogodio je u trepavicu Morelosa koji nije imao težak zadatak, a svog šefa ostavio bez teksta.

Rangers v Lech Poznan - UEFA Europa League - Group D - Ibrox Stadium

- Bornina ubacivanja u prvom poluvremenu su uvijek bili prava prijetnja. Ubačaj za pogodak bio je čudesan. Odmah ispod grede. Morelos je sjajno zabio gol koji mu je 21. u euro-kupovima i tako je izjednačio klupski rekord legendarnog Allyja McCoista, ali moram istaknuti Bornu Barišića. On je pokazao nešto apsolutno čudesno, onaj njegov centaršut na trepavicu suigraču u naletu i pod prečku je fenomenalan. I prije toga je Borna sjajno centrirao u prvom poluvremenu, ali ovaj njegov izvrsni ubačaj smo konačno pretvorili u gol - kazao je Gerrard.

Njegovu fantastičnu izvedbu prepoznala je i Uefa te ga proglasila najboljim lijevim bekom 2. kola i uvrstila u najboljih 11.

Susret Hrvatske i Slovaèke u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo

 

Borni je ovo bila sedma asistencija u 15. susretu, a još jednom je pokazao kako je sve bolji i bolji nakon nešto sporijeg ulaska u sezonu. U Rangerse je stigao prije dvije godine za dva milijuna eura i isplatio je svaki cent svojim izvanrednim igrama.

A izborniku Daliću stvorio slatke brige, ali i blagu glavobolju. I on i Bradarić i Melnjak igraju fantastično, pitanje je tko koga će koristiti u studenom protiv Turske, Portugala i Švedske, a od nekad kritične pozicije, lijevi bok je postao jedna od naših sigurnijih...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani