Obavijesti

Sport

Komentari 7

Barkley: Halo, Embiid. Debeo si i moraš kilažu dovesti u red...

Barkley: Halo, Embiid. Debeo si i moraš kilažu dovesti u red...
4

Sixersi bi mogli biti favoriti Istoka. Uz dva uvjeta: da Embiid dovede svoje debelo dupe u red i smršavi te da Simmons počne žestoko trenirati na ispravljanju pogrešaka u svojoj igri

VIDEO

Charles Barkley je 'hall-of-famer', član originalnog i jedinog pravog Dream Teama, možda najbolja 'četvorka' u povijesti košarke, a već godinama i najpopularniji košarkaški komentator na svijetu.

Ako nečeg nema onda nema dlake na jeziku, a sjajan primjer je objašnjenje koje je davno dao u jednom intervjuu kada mu je spočitan manjak pristojnosti u javnim istupima:

- Ako mislite da vam se neće sviđati moj odgovor, prestanite me zvati u emisije i postavljati mi pitanja - rekao je i time pred stotinama milijuna gledatelja postao valjda prvi od tisuća gostiju pred kojim je i Oprah Winfrey ostala bez teksta.

2017 NBA Awards - New York

Pred koji dan gostovao je u emisiji koju vodi još jedan bivši NBA košarkaš Jalen Rose pa na pitanje o tome tko će po njemu u narednoj sezoni biti favorit Istočne konferencije, dao vrhunski odgovor pun i kritike i samokritike, utemeljen na (vlastitom) prebogatom iskustvu:

- Sixersi su neupitni favoriti, ali sve se svodi na to kako svoju karijeru vide dva sjajna mlada košarkaša, Joel Embiid i Ben Simmons. Dakle, ističem još jednom: dva sjajna mlada košarkaša. Ali... Embiid mora dovesti svoje debelo dupe u red, a Simmons mora početi raditi na ispravljanju pogrešaka u svojoj igri - rekao je Barkley.

THE CANADIAN PRESS 2019-05-12

- Kad sam 1984. godine došao u Philadelphiju najvažnija osoba u mojoj karijeri, veliki Moses Malone, hladno mi je u facu rekao: "Mali, lijen si i predebeo si". Zbog te sam se kritike uhvatio i dodatnih treninga i počeo se pametnije hraniti, a ostalo je povijest. Zanima me postoji li itko u Philadelphiji tko ima hrabrosti doći Joelu Embiidu i reći mu "Halo, dečko... Debeo si i moraš kilažu dovesti u red"! Zanima me i postoji li u toj svlačionici ili u tom klubu itko tko će Benu Simmonsu reći: "Mali, upravo smo ti dali 170 milijuna dolara za novi ugovor. Možeš li sada, lijepo te molimo, na primjer početi raditi na svom skok-šutu"?! Ako ta dva igrača naprave što svaki normalni profesionalac treba napraviti, onda će i Philadelphia '76ersi biti neupitni favoriti NBA Istoka - objasnio je Barkley.

THE CANADIAN PRESS 2019-05-12

I neka ga Bog poživi. Jer oko NBA se svakog dana napišu i izgovore tisuće rečenica, ali nitko ne zna u manje od minute tako kirurški precizno ići 'in medias res', a istodobno bez apsolutno ikakve brige hoće li kakvoj zvijezdi ili zvjezdici očešati ego.

Realno, Embiid je čudo od centra, ali je predebeo; Simmons je senzacionalna klasa od play-makera, ali sa šutom ispod svakog zamislivog NBA kriterija. I to svi znaju. Ali samo Barkley kaže tako da je ama baš svima jasno u čemu je problem i... Gotova diskusija. Vrijeme je za mršavljenje i šuterske treninge!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu