Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
7 komentara

Barkley: Halo, Embiid. Debeo si i moraš kilažu dovesti u red...

Sixersi bi mogli biti favoriti Istoka. Uz dva uvjeta: da Embiid dovede svoje debelo dupe u red i smršavi te da Simmons počne žestoko trenirati na ispravljanju pogrešaka u svojoj igri

THE CANADIAN PRESS 2019-05-12
Foto: Nathan Denette/Press Association/PIXSELL
7 komentara

Charles Barkley je 'hall-of-famer', član originalnog i jedinog pravog Dream Teama, možda najbolja 'četvorka' u povijesti košarke, a već godinama i najpopularniji košarkaški komentator na svijetu.

Ako nečeg nema onda nema dlake na jeziku, a sjajan primjer je objašnjenje koje je davno dao u jednom intervjuu kada mu je spočitan manjak pristojnosti u javnim istupima:

- Ako mislite da vam se neće sviđati moj odgovor, prestanite me zvati u emisije i postavljati mi pitanja - rekao je i time pred stotinama milijuna gledatelja postao valjda prvi od tisuća gostiju pred kojim je i Oprah Winfrey ostala bez teksta.

2017 NBA Awards - New York | Autor: Dennis Van Tine/Press Association/PIXSELL Foto: Dennis Van Tine/Press Association/PIXSELL

Pred koji dan gostovao je u emisiji koju vodi još jedan bivši NBA košarkaš Jalen Rose pa na pitanje o tome tko će po njemu u narednoj sezoni biti favorit Istočne konferencije, dao vrhunski odgovor pun i kritike i samokritike, utemeljen na (vlastitom) prebogatom iskustvu:

- Sixersi su neupitni favoriti, ali sve se svodi na to kako svoju karijeru vide dva sjajna mlada košarkaša, Joel Embiid i Ben Simmons. Dakle, ističem još jednom: dva sjajna mlada košarkaša. Ali... Embiid mora dovesti svoje debelo dupe u red, a Simmons mora početi raditi na ispravljanju pogrešaka u svojoj igri - rekao je Barkley.

THE CANADIAN PRESS 2019-05-12 | Autor: Frank Gunn/Press Association/PIXSELL Foto: Frank Gunn/Press Association/PIXSELL

- Kad sam 1984. godine došao u Philadelphiju najvažnija osoba u mojoj karijeri, veliki Moses Malone, hladno mi je u facu rekao: "Mali, lijen si i predebeo si". Zbog te sam se kritike uhvatio i dodatnih treninga i počeo se pametnije hraniti, a ostalo je povijest. Zanima me postoji li itko u Philadelphiji tko ima hrabrosti doći Joelu Embiidu i reći mu "Halo, dečko... Debeo si i moraš kilažu dovesti u red"! Zanima me i postoji li u toj svlačionici ili u tom klubu itko tko će Benu Simmonsu reći: "Mali, upravo smo ti dali 170 milijuna dolara za novi ugovor. Možeš li sada, lijepo te molimo, na primjer početi raditi na svom skok-šutu"?! Ako ta dva igrača naprave što svaki normalni profesionalac treba napraviti, onda će i Philadelphia '76ersi biti neupitni favoriti NBA Istoka - objasnio je Barkley.

THE CANADIAN PRESS 2019-05-12 | Autor: Frank Gunn/Press Association/PIXSELL Foto: Frank Gunn/Press Association/PIXSELL

I neka ga Bog poživi. Jer oko NBA se svakog dana napišu i izgovore tisuće rečenica, ali nitko ne zna u manje od minute tako kirurški precizno ići 'in medias res', a istodobno bez apsolutno ikakve brige hoće li kakvoj zvijezdi ili zvjezdici očešati ego.

Realno, Embiid je čudo od centra, ali je predebeo; Simmons je senzacionalna klasa od play-makera, ali sa šutom ispod svakog zamislivog NBA kriterija. I to svi znaju. Ali samo Barkley kaže tako da je ama baš svima jasno u čemu je problem i... Gotova diskusija. Vrijeme je za mršavljenje i šuterske treninge!

Naši partneri pišu
Message