Obavijesti

Sport

Komentari 10

Barry (ni)je igrač od 500.000 €: Bude li konstantno dobar...

Barry (ni)je igrač od 500.000 €: Bude li konstantno dobar...
5

ODLUKA Na Poljudu dvoje isplati li se platiti pola milijuna eura za Hamzu Barryja, strijelca vodećeg gola za Hajduk u Jadranskom derbiju. Bude li stalno igrao kao protiv Rijeke - ispati se...

VIDEO

U sjeni svih ružnih incidenata koji su se događali tijekom i nakon Jadranskog derbija, ostale su na žalost i dvije jako dobre izvedbe Márka Futácsa i Hamze Barryja. I dok smo na sjajne igre mađarskog centarfora već navikli, Gambijac je tek u subotu potvrdio svoj veliki potencijal.

Jedno od pitanja koje stručni stožer Hajduka mora razriješiti do kraja sezone je hoće li ili neće otkupiti ugovor Hamze Barryja od Hapoela iz Tel Aviva. Barry je stigao u Hajduk na početku sezone, i to na posudbu s pravom otkupa ugovora. Hajduk do konca svibnja mora odlučiti hoće li ga zadržati, a ako želi, mora platiti Izraelcima 500.000 eura odštete. U protivnom, smatra se da odustaje od njegova angažmana.

Odluka još nije donesena, računaju u Hajduku da još uvijek imaju dovoljno vremena, no ako je suditi prema prikazanoj igri u jadranskom derbiju, Barry je vrijedan tog novca. Pogotovo ako ovako bude igrao u kontinuitetu jer riječ je o 22-godišnjem reprezentativcu, što će mu sigurno u budućnosti dodatno podići cijenu.

Službeni Hajduk o toj temi još uvijek ne želi ništa reći, baš kao ni junak Jadranskog derbija.

- Trenutačno sam koncentriran samo na Hajduk i svoje igre, idem utakmicu po utakmicu i pokušavam igrati što bolje. Vidjet ćemo što će biti nakon sezone - kazao je diplomatski Barry, koji nije bio zadovoljan remijem protiv Rijeke.

- Razočaran sam bodom, od prve minute htjeli smo pobjedu, a na kraju smo primili gol iz penala koji po meni nije ni postojao. Vidjeli ste i sami da smo igrali jako dobro i motivirano od samog početka utakmice. Rijeka je imala sreću i uzela bod, a to nije ono što smo mi planirali. Željeli smo pobjedu. Ništa, idemo dalje, nadam se da ćemo nastaviti u ovakvom stilu, ovakve izvedbe su nam dobar poticaj za dalje - dodao je.

Po prvi put susreo se Hamza i s gnjusnim rasističkim uvredama na hrvatskim travnjacima. U više navrata s gostujuće tribine Poljuda čulo se 'majmunsko hukanje', a nakon što je postigao gol, prema njemu je poletjela i kora od banane.

- Veselio sam se nakon postignutoga gola sa suigračima kada sam čuo neprimjereno skandiranje s najbliže tribine, one na kojoj su bili gostujući navijači. Što reći, bio sam jako sretan zbog vodećeg gola, ali i jako žalostan što se tako nešto dogodilo. Mislim da se u 21. stoljeću takve stvari ne bi smjele događati nigdje, pa tako ni na sportskim borilištima, te da bi svi bez iznimke morali osuditi svako neprimjereno ponašanje, te vrijeđanje bilo koga po svakoj osnovi - zaključio je veznjak Hajduka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...