Obavijesti

Sport

Komentari 1

'Basti' velikog srca: Odgovorio bivšeg suca od samoubojstva

'Basti' velikog srca: Odgovorio bivšeg suca od samoubojstva
1

Gospodine Rafati, životne prepreke sastavni su dio naših života, ali jednostavno - moramo se s time boriti. Želim vam sve najbolje, napisao je Schweinsteiger sucu koji je pokušao počiniti samoubojstvo

VIDEO

Bivši nogometni sudac Babak Rafati borio se s depresijom. Čak je u studenom 2011. godine pokušao počiniti samoubojstvo, nasreću, nije mu uspjelo. Pokušao si je prerezati žile na ruci u hotelskoj kupaonici jedno jutro prije utakmice.

- Sutradan sam se probudio u bolnici. Nikad neću zaboraviti taj grozan osjećaj. Moja prva pomisao bila je da drugi put moram bolje isplanirati kako ću si oduzeti život - prisjetio se Rafati.

Uz podršku nekolicine njemačkih sudaca i kolega te zahvaljujući jednom od najpoznatijih nogometaša današnjice Bastianu Schweinsteigeru, suicidalne misli su ga kasnije napustile.

- Bastian mi je poslao pismo u kojem me odgovorio od tog užasnog čina. Nije to napravio zbog nekog unutarnjeg motiva, s obzirom da je bio i više nego svjestan da neću više biti nogometni sudac nakon ovog incidenta - rekao je Iranac objasnivši pozadinu cijele priče.

- Gospodine Rafati, životne prepreke sastavni su dio naših života, ali jednostavno - moramo se s time boriti. Želim vam sve najbolje - napisao mu je popularni 'Basti', vezni igrač Manchester Uniteda.

- To pismo dalo mi je nadu za dalje. Bila je to predivna gesta s njegove strane. Mogu napokon reći da više ne razmišljam o samoubojstvu. Znam da sad ovo zvuči pomalo ludo, ali život je toliko lijep da bi ga bilo šteta ugasiti - rekao je Babak i time uklonio svaku sumnju da će opet dići ruku na sebe.

Bez obzira što su Bastianove najbolje godine u svijetu nogometa iza njega i što se u Manchester Unitedu više muči s Mourinhom, nego što igra, njegova ljudska veličina nikad nije bila upitna. Očigledno je da je legenda na terenu, ali i izvan njega.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani