Obavijesti

Sport

Komentari 12

Bayern je kupio wunderkinda iz Osijeka! Potpisao na rođendan

Bayern je kupio wunderkinda iz Osijeka! Potpisao na rođendan

Stoper hrvatske kadetske reprezentacije napunio je 16 godina i s minhenskim klubom potpisao dugogodišnji ugovor

VIDEO

Hrvatski U-17 nogometni reprezentativac Ljubo Puljić potpisao je u srijedu, na 16. rođendan, ugovor života s minhenskim Bayernom! Potvrdio je to njemački klub na službenim stranicama ne otkrivajući financijske detalje transfera iz Osijeka.

"Bijelo-plavi" će na ime odštete dobiti nešto manje od milijun eura, otkrio je stručnjak za transfere Fabrizio Romano, a s bonusima bi cifra mogla narasti na 2,8 milijun eura. Za početak će Puljić igrati u kadetskoj momčadi Bavaraca.

- Ljubo je snažan branič s čvrstim pristupom. Ima odličan mentalitet i uvijek daje sve od sebe na terenu za svoju momčad. Osim toga, ima odličan karakter. Jako smo zadovoljni što je naš skautski tim oko Floriana Zahna uspio brzo odraditi ovaj posao i što se Ljubo seli u našu akademiju - rekao je Halil Altintop, sportski direktor Bayernove škole.

Ako ispuni bonuse, bit će to rekordni transfer za jednoga hrvatskog nogometaša mlađeg od 17 godina. Drži ga Rocco Žiković (18) koji je iz Istre u Salzburg početkom 2021. prešao za dva milijuna eura i igra u filijali Lieferingu u drugoj ligi, gdje se kalio i Roko Šimić. Puljić će u Münchenu biti s talentiranim veznjakom Lovrom Zvonarekom, koji je prošlo ljeto Koprivnicu zamijenio Bayernom za 1,8 milijuna eura. On je član druge momčadi koja se natječe u četvrtoj njemačkoj ligi.

Ljubo Puljić rođen je 31. svibnja 2007. u Vinkovcima, prošao je Osijekove mlađe kategorije od 2018. do danas. Na nedavnom Euru u Mađarskoj igrao je sve tri utakmice za izabranike Roberta Jarnija i zabio jedan gol. Za njega su se zanimali i Barcelona i Juventus, no odlučio se usavršavati u čuvenoj bavarskoj školi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Otkrivamo: Livaja najplaćeniji nogometaš HNL-a, ali jedan je trener zaradio više i od njega!
PROCURILE BROJKE

Otkrivamo: Livaja najplaćeniji nogometaš HNL-a, ali jedan je trener zaradio više i od njega!

Plus+ Više od milijun eura prošle su godine zaradili Petković, ali i jedan pomalo zaboravljeni dinamovac, a blizu milijuna su Nikola Kalinić, Josip Mišić, kao i Livaković, koji je otišao na ljeto. I treneri su se fino obogatili...

Besplatni prijenos: Gdje gledati finale Kupa Dinamo - Rijeka?
UŽIVO OD 19 SATI

Besplatni prijenos: Gdje gledati finale Kupa Dinamo - Rijeka?

Dinamo i Rijeka na Maksimiru igraju prvu utakmicu finala Hrvatskog nogometnog kupa, uzvrat je za tjedan dana na Rujevici. Prijenos je dostupan svim gledateljima putem YouTubea
Tottenham - Man. City 0-2: Kova i Gvardiol na korak od naslova!
JOŠ JEDNO KOLO DO KRAJA

Tottenham - Man. City 0-2: Kova i Gvardiol na korak od naslova!

Manchester City u posljednje kolo ulazi kao prvoplasirana momčad Premier lige! Građani su u zaostaloj utakmici 34. kola pobijedili Tottenham (2-0) golovima Haalanda pa će u nedjelju u zadnjem kolu ovisiti sami o sebi