Obavijesti

Sport

Komentari 16

Bayern vodio 2-0 pa izgubio, Pranjić odigrao cijelu utakmicu

Bayern vodio 2-0 pa izgubio, Pranjić odigrao cijelu utakmicu
1

Preokret je počeo Christian Clemens, a u djelo proveo Novakovič golovima iz 62. i 73. minute kojima je Köln stigao do šeste ligaške pobjede i bacio Bayern na koljena

VIDEO

Dortmundska Borussia u petak je otvorila 21. kolo njemačkog nogometnog prvenstva remijem 0-0 protiv Schalkea. Bayer i Bayern imali su u subotu priliku smanjiti zaostatak za vodećim, međutim, dodatno su ga povećali...

Minhenski klub, branitelj naslova, neočekivano je poražen kod Kölna unatoč tome što su domaći na odmor otišli s dva gola manjka i što je 2-0 za Bavarce stajalo do 55. minute na semaforu. Poveo je Bayern u 22. minuti nakon što je Mario Gomez, svojim šesnaestim prvenstvenim pogotkom, progurao loptu kroz noge Michaelu Rensingu. Povisio je lijepim udarcem iskosa s desne strane Hamit Altintop i kada se činilo da je utakmica prelomljena u korist gostujuće momčadi uslijedio je preokret kojim je okončanov Bayernov niz od devet utakmica bez poraza i kojim je aktualni prvak s trećega pao na peto mjesto poretka.

Započeo ga je Christian Clemens, a u djelo proveo Milivoje Novakovič golovima iz 62. i 73. minute kojima je Köln stigao do šeste ligaške pobjede.

Danijel Pranjić odigrao je za Bayern, koji je igrao bez Robbena i s Riberyjem od 64. minute, kompletnu utakmicu, Miro Varvodić odgledao je s Kölnove klupe cijeli susret, a Mato Jajalo u igru ušao u 81. minuti.

U desetoj gostujućoj utakmici nogometaši Bayera upisali su prvi poraz. Dogodilo se to kod Nürnberga koji je slavio 1-0 krasnim pogotkom Eiglera u rašlje sa 17 metara iz trka u 60. minuti. Isti je igrač u 85. minuti zaradio drugu javnu opomenu i ostavio svoju momčad s igračem manje u polju.

Golom Vedada Ibiševića na asistenciju Sejada Salihovića (asistirao i kod prvog gola) Hoffenheim se othrvao naletima Kaiserslauterna kojem su bile potrebne dvije minute da nadoknadi 2-0 za domaćina. Nakon šuta Srđana Lakića koji se odbio od vratnice poentirao je Hoffer u 58., a Rodnei glavom zabio za 2-2 prije no što se ukazao sjajni dupli-pas bosansko-hercegovačkih reprezentativaca za pobjedu Hoffenheima.

U redovima domaćina nije nastupio Josip Šimunić, dok je Boris Vukčević u igru ušao u 83. minuti. Salihović je susret odradio u punoj minutaži, a Ibišević igru napustio u 74. minuti. Zamijenio ga je Braafheid i pocrvenio za pet minuta. U redovima Kaiserslauterna Lakić i Ivo Iličević odradili su utakmicu od početka do kraja, dok se Stiven Rivić nije dizao s klupe.

Wolfsburg je upisao drugi uzastopni poraz, ovaj puta kod Hannovera 1-0 s time da je Diego promašio penal vrijedan boda. Mario Mandžukić nije konkurirao za nastup u redovima "vukova".

Mainz, sa Petrom Sliškovićem od 75. minute, držao je sva tri boda protiv Werdera sve do posljednjih trenutaka ogleda. Izjednačio je na 1-1 Claudio Pizarro udarcem iz okreta sa nekih pet-šest metara.

Bundesliga 21. kolo, subota:

Köln - Bayern 3-2, Hannover - Wolfsburg 1-0, Hoffenheim - Kaiserslautern 3-2, Mainz - Werder 1-1, Nürnberg - Bayer 1-0  

Redoslijed:

1. Borussia Dortmund 51, 2. Bayer 39, 3. Mainz 37, 4. Hannover 37, 5. Bayern 36, 6. Freiburg 33 (-1)...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov
ŠTO VI MISLITE?

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici za točno tjedan dana. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju