Obavijesti

Sport

Komentari 4

Becker je opet muljao: Prijeti mu čak sedam godina zatvora

Becker je opet muljao: Prijeti mu čak sedam godina zatvora

Bio sam tenisač i nisam studirao ekonomiju ili pravo. Zbog toga sam poslije igračke karijere ovisio o savjetnicima i menadžerima koji mi očigledno nisu davali dobre savjete, rekao je legendarni tenisač na pitanje zašto je upao u dugove

VIDEO

Boris Becker (54) imao je sve u životu. Osvojio je šest Grand Slam titula, privlačio je sponzore kao magnetom, punio bankovne račune, osvajao milijune. Bio je jedan od najpopularnijih tenisača na planeti, ali silan novac i slavu uzeo je zdravo za gotovo. 

Pokretanje videa...

00:32

Odlaskom u mirovinu lova je polako kopnjela, blagajnom je zavladao propuh, a nakon niza skandala sponzori su ga zaobilazili u širokom luku. I došlo je neizbježno. Prije četiri godine proglasio je osobni bankrot, a sada mu prijeti zatvor!

Naime, slavni njemački tenisač nije poštovao naredbe za otkrivanje financijskih podataka, a tereti ga se da je skrivao imovinu od stečajnih izvršitelja u Velikoj Britaniji i Njemačkoj te da nije htio otkriti podrijetlo imovine.

Agencija Press Association predstavlja sportske doga?aje 2016.

Na saslušanju u Lausannei je izjavio kako nije kriv, ali morat će se itekako potruditi da to dokaže jer optužnica sadrži čak 24 sporne točke. Prijeti mu sedam godina zatvora.  

Suđenje po svim točkama optužnice počinje 21. ožujka na Southwark Crown Court sudu u Londonu. Sudit će mu sutkinja Deborah Taylor koja je u zatvor poslala i osnivača WikiLeaksa Juliana Assangea. Zbog teške financijske situacije Becker je prodavao trofeje koje je zaradio tijekom karijere. U dugu je preko grla, a stanje je ostalo isto kao prije godinu i pol. Ni kune još nije isplatio. Ali to ga ne sprječava da s 20 godina mlađom djevojkom Laylom Powell uživa na jahti.

Poznati na teniskom Grand Slam turniru u Wimbledonu

Na saslušanju je legendarni njemački tenisač pak rekao:

- Ja sam pozitivna osoba i vjerujem u englesko pravosuđe. Napet sam i nervozan, ali nema panike. Uspjeli smo iskoristiti zemlju koju sam imao na Mallorci kako bismo u potpunosti otplatili dug koji smo imali prema banci - rekao je Becker koji je otkrio zašto je upao u probleme.

- Bio sam tenisač i nisam studirao ekonomiju ili pravo. Zbog toga sam poslije igračke karijere ovisio o savjetnicima i menadžerima koji mi očigledno nisu davali dobre savjete. Napravljeno je puno grešaka i još plaćam račune - rekao je. 

U mirovinu je otišao 1999. godine, a trenerski posao nije ga zanimao do 2013. godine kada je trenirao Novaka Đokovića. Zajedno su surađivali do 2016. godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja