Obavijesti

Sport

Komentari 0

Beckeru prijeti zatvor: Optužili ga da je sakrio svoje trofeje...

Beckeru prijeti zatvor: Optužili ga da je sakrio svoje trofeje...

Šesterostruki osvajač Grand Slam turnira, danas stanovnik Londona, prisustvovao je početku suđenja na londonskom sudu na kojemu je optužen po 24 točke optužnice zbog kojih mu prijeti do sedam godina zatvora

VIDEO

Njemačka teniska zvijezda Boris Becker "postupio je nepošteno" propustivši predati svoju imovinu, uključujući trofeje koje je osvojio u Wimbledonu, prije i nakon što je proglašen njegov osobni bankrot 2017., rekli su tužitelji na početku suđenja bivšem tenisaču.

- Predmet se svodi na najobičnije pitanje nepoštenja i znanja. Tvrdimo da je to srž ovog slučaja - rekla je u ponedjeljak tužiteljica Rebecca Chalkley, prenijeli su lokalni mediji.

- Tužiteljstvo tvrdi da je gospodin Becker to učinio prije i nakon datuma svog stečajnog sporazuma tako što nije otkrio i nije predao imovinu ili stvari od vrijednosti.

Former tennis player Becker's bankruptcy offences trial in London

Šesterostruki osvajač Grand Slam turnira, danas stanovnik Londona, prisustvovao je početku suđenja na londonskom sudu na kojemu je optužen po 24 točke optužnice zbog kojih mu prijeti do sedam godina zatvora.

Stigao je u pratnji svoje partnerice Lilian de Carvalho Monteiro, odjeven u tamni kaput i ljubičasti šal.

Optužbe uključuju devet točaka za skrivanje trofeja s turnira Wimbledon i Australian Open i nagrada i sedam za prikrivanje imovine procijenjene na više od 1,5 milijuna eura, među kojom su dionice, stan u Londonu i dvije nekretnine u Njemačkoj te gotovina.

Optužen je da je novac skrivao na računima bivše supruge Barbare Becker i sadašnje Sharlely Becker s kojom više ne živi. Becker (54), zanijekao je krivnju još na pripremnom ročištu, a suđenje bi trebalo trajati tri tjedna. Sutkinja Deborah Taylor rekla je poroti da ostave po strani sve predrasude i da ignoriraju Beckerovu slavu.

Former tennis player Becker's bankruptcy offences trial in London

Visoki londonski sud proglasio je Beckerov bankrot 21. lipnja 2017. na temelju zahtjeva banke, a u okviru sporazuma bio je dužan otkriti svu svoju imovinu.

Dugovi trostrukog prvaka Wimbledona u trenutku stečaja bili su procijenjeni na 50 milijuna britanskih funta. Iako se osobni bankrot u Engleskoj obično može okončati u roku od 12 mjeseci, postupak je od tada u tijeku. Sa samo 17 godina Becker se pojavio na svjetskoj sportskoj pozornici 1985. kada je postao najmlađi pobjednik na Wimbledonu. Titulu je uspješno obranio sljedeće godine u srazu s Ivanom Lendlom, tada najboljim tenisačem svijeta.

firo: 22.10.1997 tennis: archive photos, archive photo Eurocard Open Stuttgart season 1997, men, men

Godine1989. Becker je osvojio treći Wimbledon i nekoliko mjeseci kasnije i US Open. Godine 1991. prvi put osvojio je Australian Open a 1996. drugi. Umirovio se tri godine kasnije nakon što je osvojio 49 trofeja.

Boris Becker bankruptcy sale

Godine 2002. sud u Munchenu osudio ga je na dvije godine uvjetne kazne i novčanu kaznu od 500.000 eura za poreznu utaju oko 1,7 milijuna eura.

Bivši igrač imao je i pravne probleme u Španjolskoj zbog neplaćenih dugova u vezi s radovima na njegovoj vili na Mallorci, te sa švicarskim pravosuđem, jer nije platio župniku koji ga je vjenčao 2009. godine.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...