Sport

Komentari 3

Begović ljude iz saveza nazvao kriminalcima, nisu ostali dužni

Begović ljude iz saveza nazvao kriminalcima, nisu ostali dužni

Postali smo stranica na eBayu koja puni džepove kriminalcima, rekao je golman kojega je Robert Prosinečki prvi izbacio iz reprezentacije. Predsjednik bh. saveza Zeljković najavio je tužbu

Umjesto o pobjedi nad Kuvajtom u prijateljskoj utakmici (1-0), u susjednoj Bosni i Hercegovini glavna je nogometna tema ispad bivšega reprezentativnog golmana Asmira Begovića (34) koji se oštro obrušio na ljude u savezu.

Odgovarajući na tweet jednog novinara koji je objavio fotografiju gotovo praznog stadiona Bilino polje u Zenici, uz opis kako zbog ljudi u Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine nikoga nije briga za reprezentaciju, Begović je poručio:

"Točno. Vode ga kriminalci. Vico (Zeljković, predsjednik, op.a.), Miske (Zvjezdan Misimović, savjetnik predsjednika), Petev (izbornik i bivši trener Dinama), banda menadžera. Umjesto da nogometna momčad ujedinjuje državu, postali smo stranica na eBayu koja puni džepove krimalcima. Eto vam..."

Nešto kasnije Sergej Barbarez, legendarni reprezentativac koji je nekoliko puta želio postati izbornik "zmajeva", objavio je kako je "i on mogao obuć' ovaj plavi dres", aludirajući na slabu igru današnje reprezentacije.

Begović mu je odbrusio: "Mogao bi ti da bi prodavo igrače za svoj interes".

Predsjednik Vico Zeljković odgovorio je obojici.

- Barbarezu je vjerojatno krivo što nije izbornik, a s obzirom na to da još uvijek nigdje ne radi, nikad to neće ni postati. Neka uživa u svojim komentarima, ima moju punu podršku - kazao je za Klix i dodao:

- Begović je, s druge strane, čovjek bez karaktera i zbog sinoćnjih izjava ću podići tužbu protiv njega. Morat će dokazati na sudu svoje izjave, a on dobro zna što je radio u prošlosti i zbog čega ga nema u reprezentaciji. Iskreno mi je žalosno što na ovakav način proziva, a posebno što je u usta uzeo bivše suigrače koji su mnogo dali za ovu reprezentaciju.

Bana Luka: Izvanredna konferencija Vice Željkovića

Golman Evertona nije među pozvanima u reprezentaciju od rujna prošle godine. Zapravo, njegove trzavice s izbornicima počele su još ranije, početkom 2018., dok je izbornik bio Robert Prosinečki. Puklo je nakon što je tražio poseban tretman za putovanje u Južnu Koreju.

Poslije toga prozivali su jedan drugoga, ali do pomirbe nikad nije došlo.

Najčitaniji članci