Obavijesti

Sport

Komentari 0

Belgija i Francuska osigurale Katar, veliki kiks Nizozemaca

Belgija i Francuska osigurale Katar, veliki kiks Nizozemaca

Nizozemska je do osiguranja SP mogla stići pobjedom u Crnoj Gori, a činilo se da će to i uspjeti. A onda je Crna Gora ekspresno postigla dva gola i nekako izvukla remi

VIDEO

Nogometaši Belgije i Francuske osigurali su plasman na Svjetsko prvenstvo 2022, te se tako pridružili domaćinu Kataru, Brazilu, Njemačkoj i Danskoj, dok je Nizozemska propustila veliku priliku za odlazak u Katar.

Nizozemska je do osiguranja SP mogla stići pobjedom u Crnoj Gori, a činilo se da će to i uspjeti jer su golovima Memphisa Depaya (25pen, 54) vodili do 82. minute, kada je Ilija Vukotić smanjio, a samo četiri minute kasnije Nikola Vujnović je poravnao na 2-2.

Crnogorci su tako napravili veliko iznenađenje, a Oranje su i dalje prvi, no eventualnim porazom u dvoboju s Norveškom doma mogu ostati i bez drugoga mjesta.

Euro 2020 - Group C - Netherlands v Ukraine

Norveški nogometaši napravili su veliki kiks u kvalifikacijama za SP 2022 odigravši u Oslu samo 0-0 protiv slabašne Latvije, te su posve ugrozili svoje šanse za plasman u Katar.Bez svoje najveće zvijezde Haalanda, Norvežani nisu uspjeli pronaći put ka mreži Latvijaca, unatoč 71 posto posjeda i 23 udarca prema vratima.

Kiks Norvežana jako ide na ruku Nizozemskoj, kao i Turskoj, koja je sa 6-0 pobijedila u Istanbulu Gibraltar, te je preuzela drugo mjesto koje vodi u baraž.

Vodi Nizozemska s 20 bodova, a Norveška i Turska imaju po 18.U zadnjem kolu Norveška ide u goste Nizozemskoj, a Turska putuje u Podgoricu kod Crne Gore.

Francuska je vizu osigurala visokom pobjedom doma protiv Kazahstana (8-0). Kyilan Mbappe je zabio četiri gola, a Karim Benzema dva u impresivnoj pobjedi svjetskih prvaka.

Hrvatska ugostila Francusku u Ligi nacija

U ovoj skupini vodi Francuska je prva s 15 bodova, Finska je druga s 11 i dva boda više od Ukrajine, dok je BiH na 7 bodova. U zadnjem kolu u utorak Ukrajina dolazi u goste BiH, dok Finska dočekuje Francusku.

Belgijanci su također večeras potvrdili vizu za Katar pobjedom u Bruxellesu nad Estonijom od 3-1. Benteke, Carrasco i Thorgen Hazard donijeli su Belgiji plasman na SP kolo prije kraja.

U ovoj skupini Wales je domaćom pobjedom od 5-1 nad Bjelorusijom došao do drugog mjesta s tri boda više od Češke.

U zadnjem kolu Wales dočekuje Belgiju, a Češka dočekuje Estoniju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao