Obavijesti

Sport

Komentari 19

Belgijci pobijedili Nizozemce i zabili im četiri gola; remi Srbije

Belgijci pobijedili Nizozemce i zabili im četiri gola; remi Srbije
1

Snagu su Belgijci dokazali porazivši Nizozemce 4-2. Od ostalih hrvatskih suparnika iz A-skupine, slavili su Makedonci i Škoti, remizirali Srbi,a izgubili Velšani...

VIDEO

U 125. susjedskom derbiju Belgija je na stadionu Kralja Boudewijna upisala ohrabrujuću pobjedu nad Nizozemcima. Prvo su poluvrijeme nogometaši Marca Wilmotsa dobili 1-0 pogotkom Christiana Bentekea u 20. minuti na asistenciju Kevina Mirallasa. Nizozemci su preokrenuli unutar stotinjak sekundi preko Luciana Narsingha u 54. odnosno Klaas-Jana Huntelaara u 55. minuti, no domaći su nogometaši do pobjede došli zabivši tri gola u furioznih posljednjih 15-ak minuta: strijelci su bili Dries Mertens, Romelu Lukaku i Jan Vertonghen na asistenciju omalenog PSV-ova krilnog napadača Mertensa, najboljeg igrača na terenu od trenutka kada je, u 67. minuti, zamijenio Nacera Chadlija.

Belgijci su si tako dokazali da su u dobroj formi pred početak kvalifikacija, u koje startaju u petak, sedmog rujna, protiv Walesa.

Kad je u pitanju Nizozemska, Louis van Gaal postao je drugi izbornik u povijesti koji je mandat započeo porazom. Isto se dogodilo Guusu Hiddinku 1995. godine protiv Francuske (1-0). Svoj je mandat Hiddink završio polufinalom Svjetskog prvenstva u Francuskoj 1998.

Treba napomenuti da je Van Gaal igrao s vrlo mladom momčadi punom debitanata.

Hrvatska će reprezentacija gostovati kod Belgije 11. rujna, u utorak, dok će četiri dana ranije otvoriti kvalifikacijski ciklus u Zagrebu protiv Makedonije.

Sastav Bobana Babunskog na stadionu Filipa II Makedonskog u Skopju nadigrao je Litvu 1-0. Jedini je pogodak na utakmici zabio najopasniji napadač u makedonskim redovima, Napolijev Goran Pandev, u 54. minuti.

U Beogradu su Srbija i Republika Irska odigrale bez pobjednika i bez golova (0-0), dok je Bosna i Hercegovina u Llanelliju porazila domaću, velšku momčad, 2-0. Strijelci su bili Vedad Ibišević i Miroslav Stevanović.

Konačno, škotska je nacionalna momčad, pred svojom publikom u Edinburghu, preokrenula protiv Australije za 3-1 pobjedu. Strijelci za momčad Craiga Leveina bili su Jordan Rhodes, Jason Alan Davidson autogolom i Ross McCormack.

Portugal bolji od Paname, Španjolska od Portorika i uzela dva milijuna eura

Aktualni dvostruki europski prvaci, nogometaši Španjolske, gostovali su u srijedu u Portoriku. U Bayamonu su nadigrali skromni domaći sastav 2-1...

Santi Cazorla doveo je momčad Vicentea del Bosquea u vodstvo u 42. minuti na asistenciju Nacha Monreala, da bi tri minute kasnije na 2-0 povisio Cesc Fabregas na dodavanje Jesusa Navasa.

Domaćini su u 65. minuti smanjili preko Cintrona postavivši konačan rezultat. 'Furija' je za gostovanje uzela dva milijuna eura.

Nogometaši Portugala, polufinalisti lipanjskog Eura, pred svojom su publikom u Algarveu pobijedili Panamu 2-0. Strijelci su bili Nelson Oliveira u 30. i Cristiano Ronaldo u 51. minuti, prekrasnim udarcem iz poluvoleja.

Oliveiri, koji je ovog ljeta iz Benfice posuđen Deportivu iz La Coruñe, bio je to premijerni pogodak u nacionalnom dresu pri osmom nastupu, dok je Ronaldo zabio svoj 36. pogodak u 96. nastupu.

Treba spomenuti da su gosti od 50. minute, neposredno prije Ronaldova pogotka, igrali s igračem manje.

Argentina uz igrača više bolja od "elfa", Englezi preokretom bolji od "azzurra"

U srijedu su na rasporedu bile prijateljske nogometne utakmice diljem Europe i svijeta. Neke od najzanimljivijih odigrane ipak u Njemačkoj, Francuskoj i Švicarskoj...

Na Commerzbak Areni u Frankfurtu Njemačka je ugostila Argentinu, te je "zahvaljujući" nesmotrenosti mladog 23-godišnjeg vratara Hannovera 96, Ron-Roberta Zielera, poražena s 3-1.

Naime, Zieler je u 30. minuti prvog poluvremena, pri rezultatu 0-0, zaradio crveni karton, te skrivio jedanaesterac. Njegova zamjena Marc-Andre ter Stegen uspio je obraniti jedanaesterac vjerojatno najboljem igraču svijeta, Lionelu Messiju, ali nije mogao ništa u 45. minuti kada ga je matirao vlasiti igrač.

Igrač Real Madrida, Sami Khedira, nespretno je pogodio vlastitu mrežu i poklonio Argentini vodstvo u prvoj minuti sudačke nadoknade prvih 45 minuta.

U sedmoj minuti nastavka Messi se iskupio za promašeni jedanaesterac kada je zabio za povećanje "gauča" na 2-0, a onda je u 73. Angel di Maria zabio i za 3-0. Poraz je ublažio Schalkeov stoper Benedikt Höwedes u u 81. minuti.

Recimo i da je susret pratilo oko 45 tisuća gledatelja, te da je izbornik Argentine Sabella istima poklonio svih 90 minuta Messijeve igre.

Engleska je u švicarskom Bernu, kao "domaćin", preokretom slavila protiv Italije

Poveli su Talijani u 15. minuti preko Danielea De Rossija, a onda je, 13 minuta nakon primljenog pogotka, Philip Jagielka vratio stvari na početak. Pobjedu "tri lava" osigurao je Jermaine Defoe pogotkom u 80. minuti utakmice.

Na stadionu Oceanea u Le Havreu Francuska je bez pogodaka remizirala s Urugvajem. Bio je to debi na francuskoj izborničkoj klupi za Didera Deschampsa, koji se, sudeći prema kritičnosti francuske javnosti, navijačima zasigurno i nije previše svidio.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu

Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'Radio je svoj  posao'
NEPOTREBNA SCENA

Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'Radio je svoj posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina
VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga
SAŽETAK ISTRA - SLAVEN

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga

PULA - Nogometaši Istre 1961 pobijedili su Slaven Belupo 3-0 u Puli u utakmici 32. kola HNL-a. Puljani su poveli u šestoj minuti golom Eliasa Fileta iz penala. Emmanuel Ekong u 15. minuti zabio je možda i najbolji gol u HNL-u ove sezone nezaustavljim projektilom s barem 25 metara daljine. A za konačnih 3-0 lopta se odbila od golmana Slavena Ivana Sušaka.