Sport

Komentari 10

Benzemi zbog ucjene snimkom seksa uvjetni zatvor i 75.000 €

Benzemi zbog ucjene snimkom seksa uvjetni zatvor i 75.000 €

Skandal iz lipnja 2015. godine dobio je konačni epilog nakon što je sud u Versaillesu donio odlučujuću presudu za Karima Benzemu koji je bio jedan od petorice uključenih u aferi 'sextape'

Francuski reprezentativac i napadač Real Madrida Karim Benzema (33) proglašen je krivim na sudu u Versaillesu za suučešništvo u pokušaju ucjene bivšeg reprezentativnog suigrača Mathieua Valbuena u 'aferi sextape'. 

Benzema je osuđen  uvjetno na godinu dana zatvora te mora platiti novčanu kaznu u iznosu od 75.000 eura.

Zvijezda Real Madrida negirala je počinjenje kaznenog djela, a prilikom izricanja presuda nije se nalazio u sudnici.  Benzema je bio jedan od petorice ljudi kojima se prošlog mjeseca sudilo, a skandal je zaprepastio cijelu francusku nogometnu zajednicu zbog čega su obojica izgubili mjesto u reprezentaciji. 

Slučaj datira iz lipnja 2015. godine kada su nogometaši bili u jednom francuskom trening kampu. Benzema je vršio pritisak na Valbuena da isplati ucjenjivače koji su prijetili da će objaviti video njegovog seksa. Valbuena nije htio platiti, već je otišao na policiju i prijavio Benzemu te ostale sudionike.

World Cup - UEFA Qualifiers - Group D - France v Kazakhstan

Iako je Benzema oduvijek poricao optužbe govoreći da mu je samo htio pomoći kako bi se riješio kompromitirajućeg videa, Valbuena, ni kriv ni dužan, završio je kao žrtva prevaranata koji su na sve načine htjeli doći do novca te je propustio Euro 2016. godine što ga je pogodilo i razočaralo. 

Valbuena nakon toga više nije igrao za "Tricolore", dok je Benzema ponovo zaigrao za aktualne svjetske prvake na Europskom prvenstvu ovoga ljeta.

La Liga Santander - Real Madrid v Athletic Bilbao

Najčitaniji članci