Obavijesti

Sport

Komentari 155

Prvi poraz Dinama! Begonja i Santini donijeli Zadru pobjedu

Prvi poraz Dinama! Begonja i Santini donijeli Zadru pobjedu
9

Nogometaši Zadra pobrinuli su se za najveće iznenađenje dosadašnjeg dijela prvenstva. U 11. kolu slavili su 2-1 nakon početnog vodstva Dinama preko Beqiraja

VIDEO

Ovo nam je, nakon Poljuda, najteže gostovanje, pozvao je na oprez Kruno Jurčić uoči gostovanja kod Zadra na uvijek neugodnim Stanovima.

Trener Dinama s razlogom je strahovao jer su domaćini u 11. kolu HNL-a nanijeli Dinamu prvi ovosezonski poraz!

Zadar je slavio 2-1 nakon početnog vodstva 'modrih'.

Junaci utakmice su Luka Begonja i prvi strijelac lige Ivan Santini koji su golovima u 39. i 55. minuti poništili prednost Zagrepčana golom Fatosa Beqiraja u 15. minuti.

Dinamo nije ovako zamislio najavu pred europsku utakmicu s Ajaxom sljedeći utorak na Maksimiru. Zadrani su i drugi put ove godine obranili Stanove protiv Dinama s kojim su odigrali 'nulu' u svibnju.

- Teško nam je užasno počevši od sebe. Ovo je naša  najslabija utakmica ove sezone. Zadar je svojim anti-nogometom zasluženo pobijedio - rekao je kapetan Dinama Milan Badelj i osvrnuo se na Mamićev koji je rekao da se može popišat na Badeljov tri milijuna eura vrijedan ugovor.

- Dobro kaj sad? Kaj bi ja sad trebao odgovarati preko novina? Nemam komentara - rekao je vidno ljutiti Badelj.

Trener Zadra Dalibor Zebić osvrnuo se na veliku pobjedu svoje momčadi.

- U našoj svlačionici je pjesma, slavlje i mislim da Jurčić nije na pravom tragu da se na ovakvom terenu ne može igrati. Zaslužili smo ovu pobjedu i bit ćemo jedina momčad koja je u ovoj sezoni pobjedila i Dinamo i Hajduk.

Početak utakmice nije sugerirao konačni ishod. Beqiraj je donio Dinamu vodstvo iz prve ozbiljnije prilike u 15. minuti. Nakon proigravanja Badelja Bećo je 'oči u oči' matirao golmana Ježinu.

No, Zadar se nije predavao pred jedinim hrvatskim predstavnikom u Europi te je na opće oduševljenje Stanova izjednačio na 1-1 u 39. minuti preko Luke Begonje. U nastavku Dinamo je imao priliku vratiti vodstvo, ali Krstanović nije realizirao šut u 52. minuti.

Samo četiri minute kasnije Dinamovce je šokirao Ivan Santini. Prvi strijelac lige zabio je s 20 metara iz slobodnjaka kroz živi zid Dinama za 2-1. Lopta se odbila od stative i prošla Kelavi iza leđa. Novim golom popeo se na brojku od devet golova, čak četiri više od Benka, Beqiraja i Tomasova!

Do kraja utakmice 'modri' su pokušavali izjednačiti, no uoči Ajaxa morali su se pomiriti prvim porazom u prvenstvu. Hajduk već u subotu protiv Osijeka na Poljudu ima priliku smanjiti na -4, ali i Split koji u nedjelju gostuje na Kantridi kod Rijeke.

Skupljači lopta zadržavanjem isprovocirali Komesa i Jurčića

- Nismo se prilagodili jednoj fajterskoj utakmici. Nije se moglo igrati kako i inače igramo zbog terena. I tu se više nema što dodati. Osnovna je razlika između Dinama i Zadra večeras bila ta što je u svakom duelu i svim segmentima igre mojim igračima nedostajalo srčanosti što je ujedno bila čista suprotnost igračima Zadra - rekao je trener Dinama Jurčić koji se pri kraju utakmice umiješao u obračun kondicijskog trenera Zvonka Komesa sa domaćim skupljačima lopti.

Komes je izgubio živce te je ušao u obračun sa Zadrovim oružarom te mu je htio otrgnuti lopte. Naime, skupljači lopti posljednjih deset minuta zadržavali su vrijeme te nisu htjeli dobacivati lopte Dinamovim igračima. Ibanez je morao vaditi lopte, a Komesa je cijela situacija isprovocirala te je došao do oružara, iščupao mu loptu te jednu napucao na tribinu. Nakon toga stvorila se gužva u koju se uključio i Jurčić, a cijela situacija se brzo smirila.

11. kolo HNL-a

Zadar - Dinamo 2-1 (Begonja 39, Santini 56/Beqiraj 15)

Lokomotiva - Slaven Belupo 0-0

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 155
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov
ŠTO VI MISLITE?

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici za točno tjedan dana. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju