Obavijesti

Sport

Komentari 10

Berba se nastavlja: Modrić i po Večernjaku 'Nogometaš godine'

Berba se nastavlja: Modrić i po Večernjaku 'Nogometaš godine'
3

Kroz dugu povijest izbora velikani poput Zvonimira Bobana, Roberta Prosinečkog, Dade Prše, Marija Mandžukića, Ivice Olića, Velimira Zajeca, Marka Mlinarića, Luke Modrića i drugih osvajali su “Pobjednika”

VIDEO

Luka Modrić, kapetan hrvatske nogometne reprezentacije i igrač slavnog Reala iz Madrida, dobitnik je Večernjakove nagrade Nogometaš godine Darko Draženović za 2016. godinu.

POGLEDAJTE VIDEO

Žiri sastavljen od bivših reprezentativaca: Stipe Pletikosa, Milivoj Bračun, Slavko Ištvanić, Robert Jarni, Džemal Mustedanagić, Krunoslav Jurčić, Jerko Leko, Nenad Bjelica, Alen Peternac, Mladen Petrić i Igor Budan, dao je maksimalnih 110 bodova.

To se dogodilo drugi put u 45-godišnjoj povijesti dodjele. Dosad je to uspio osvojiti samo Dado Pršo. Statuu “Pobjednik”, rad akademskog kipara Stipe Sikirice, na prigodnoj svečanosti u Madridu predao je Karlo Ledinski, zamjenik urednika Sportske rubrike Večernjeg lista.

- Večernjakova nagrada ima posebno mjesto u mojem srcu zato što je to prva pojedinačna nagrada koju sam dobio u životu. I kada sam dobio vašu nagradu za Nadu godine, a tada je Dado Pršio bio najbolji nogometaš, na neki način maštao sam i nadao se da ću i ja to biti jednog dana. Eto, ima nešto u nama iz zadarskog zaleđa – rekao je Luka Modrić nakon što je primio nagradu u Madridu.

Večernji list od 1972. bira nogometaša godine, a sama povijest od 45 godina i akcija koju je osmislio Darko Draženović, dugogodišnji novinar i urednik Sportske rubrike Večernjeg lista, govorio je koliko je ovaj izbor prepoznat u nogometnoj obitelji.

Kroz dugu povijest izbora velikani poput Zvonimira Bobana, Roberta Prosinečkog, Dade Prše, Marija Mandžukića, Ivice Olića, Velimira Zajeca, Marka Mlinarića, Luke Modrića i drugih osvajali su “Pobjednika”. Današnji predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker tu je nagradu osvojio čak šest puta, a ovom novom nagradom Modrić se primaknuo na samo korak do izjednačenja tog dosega. Treba naglasiti da je Šuker jednu od svojih nagrada dijelio s Robertom Prosinečkim.

Nogometaš madridskog Reala Luka Modrić osvojio je maksimalnih 110 bodova, drugi u izboru je Ivan Rakitić, igrač španjolske Barcelone s 80 bodova, a na trećem je mjestu igrač talijanskog Juventusa Mario Mandžukić s osvojenih 76 bodova. Večernjakova momčad godine izgleda ovako:

  • Danijel Subašić (Monaco) – Vedran Ćorluka (Lokomotiv), Darijo Srna (Šahtar), Marcelo Brozović (Inter) – Milan Badelj (Fiorentina), Luka Modrić (Real), Ivan Rakitić (Barcelona), Mateo Kovačić (Real) – Mario Mandžukić (Juventus), Nikola Kalinić (Fiorentina), Ivan Perišić (Inter).

Nada godine je Filip Benković.

Pobjednik je u toj kategoriji nogometaš zagrebačkog Dinama Filip Benković s 40 bodova, drugo mjesto pripalo je Dominiku Livakoviću, golmanu zagrebačkog Dinama, a treći je stoper Salzburga Duje Čaleta-Car s 18 bodova.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao