Obavijesti

Sport

Komentari 67

Berlusconi popustio: Prodaje Milan i dovodi Matea Kovačića!

Berlusconi popustio: Prodaje Milan i dovodi Matea Kovačića!
1

Galliani je Perezu predložio jednogodišnju posudbu na što je glavni čovjek Reala pristao. Čeka se službeno priopćenje i Mateo Kovačić će, nakon Intera, od sljedeće sezone nositi dres velikog gradskog rivala

VIDEO

Trakavica je trajala i trajala. Još prošle godine pojavio se tajlandski biznismen Bee Taechaubol, koji je s grupom investitora trebao preuzeti AC Milan. Slijedom dugih pregovora posao je otpao da bi godinu dana kasnije Corriere dello Sport objavio senzacionalnu priču o potencijalnim kineskim investitorima, na čelu s Jackom Maom, koji žele kupiti Milan.

Na kraju ispada da je poznati rimski dnevni list bio u pravu - Fininvest, tvrtka čiji je vlasnik Silvio Berlusconi, postigla je dogovor s kineskim investitorima i objavila službeno priopćenje.

- Fininvest je postigao dogovor s grupom kineskih investitora o prodaji dionica AC Milana. Potpisan je sporazum, koji će biti startna točka u pregovorima. Cijelo ovo razdoblje prilagođeno je kompleksnosti problema, o kojima tek treba raspravljati, o potrebama kluba te o predanosti u kalendaru nogometnih aktivnosti - objavio je Fininvest.

Silvio Berlusconi je tako konačno popustio i poručio ostalim investitorima da se ne javljaju. Od sad drži pregovore samo s Kinezima, koji bi prvo trebali otkupiti 70 posto dionica, a do kraja godine i ostalih 30. Procjenjuje se da će za 100 posto dionica Milana izdvojiti oko milijardu eura.

Mateo Kovačić na posudbi u Milanu

Corriere javlja i da je Milan postigao dogovor oko dovođenja hrvatskog reprezentativca Matea Kovačića. Sportski direktor Milana Adriano Galliani je prije par dana održao sastanak s predsjednikom Real Madrida Florentinom Perezom na kojem su raspravljali o Kovačićevoj budućnosti.

Galliani je Perezu predložio jednogodišnju posudbu na što je glavni čovjek Reala pristao. Čeka se službeno priopćenje i Mateo Kovačić će, nakon Intera, od sljedeće sezone nositi dres velikog gradskog rivala.

Također, uz spomenutog Kovačića, Milan radi na dovođenju Zlatana Ibrahimovića po završetku ugovora. Sedmerostruki osvajač Lige prvaka pokazao je interes i za stopera Stefana Savića, igrača Atletico Madrida, koji je tri godine igrao za Fiorentinu, ali i za talentiranog stopera PSV-a Kevina Brumu.

Sve u svemu, Milan čeka vatreni ljetni prijelazni rok.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 67
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika