Obavijesti

Sport

Komentari 12

Bertomeu: FIBA je brutalna, ali mi ćemo na kraju pobijediti...

Pitam se kako će se FIBA pojaviti pred Španjolskom i Litvom, koje su izborile plasman na Olimpijske igre i objaviti im da neće nastupiti na OI, kaže prvi čovjek Eurolige

VIDEO

Prvi čovjek košarkaške Eurolige Jordi Bertomeu izjavio je kako ne osjeća krivnju zbog prijetnji suspenzijama nacionalnim savezima i poručio kako će izaći kao pobjednik u sukobu s FIBA-om.

FIBA je nacionalnim savezima, njih čak 14 među kojima je i Hrvatska, zaprijetila izbacivanjem s Europskog prvenstva i Olimpijskih igara ukoliko njihovi klubovi nastupe u Ulebovom Eurokupu umjesto u Fibinoj Ligi prvaka.

- Krivica nije moja. Prije samo 15 dana situacija ja bila različita, ali je FIBA shvatila da neće nadmašiti Eurokup i pretjerano je reagirala, rekao bi brutalno. Pitam se kako će se FIBA pojaviti pred Španjolskom i Litvom, koje su izborile plasman na Olimpijske igre i objaviti im da neće nastupiti na OI - rekao je Bertomeu u razgovoru za talijanski Corriere della Sera.

Bertomeu je naglasio kako postoji mogućnost da Italija i Srbija izgube organizaciju kvalifikacijskih turnira za odlazak na OI, koji bi se igrali u Njemačkoj i Finskoj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Podsjetimo, na turniru u Italiji vizu za OI pokušat će izvaditi i reprezentacija Hrvatske.

- Generalni tajnik FIBA-e Patrick Baumann je poslao pismo Njemačkoj i Finskoj i zatražio ih da se izjasne oko domaćinstva turnira. Kako se može turnir organizirati za četiri dana ? - istaknuo je čelnik Eurolige.

Bertomeu smatra kako su nacionalni savezi 'nevine žrtve' sukoba dviju organizacija.

- Dva puta smo pisali FIBA-i kako bismo organizirali sastanak, ali nismo dobili odgovor. Velika je greška ako neće razgovarati s nama. Mislim da ćemo pobijediti na kraju, na ovaj ili onaj način - zaključio je Bertomeu.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub

Drama u Draženovu domu! Hrvatska se prvi put nakon 24 godine plasirala na SP u futsalu
BRAVO!

Drama u Draženovu domu! Hrvatska se prvi put nakon 24 godine plasirala na SP u futsalu

Hrvatska futsal reprezentacija plasirala se na Svjetsko prvenstvo u Uzbekistanu! Nakon što je u prvom susretu pobijedila Poljsku 3-2, u uzvratu je u drami remizirala s Poljacima (2-2) i osigurala vizu
Budimir ispao tragičar. 'Fulao' je penal za remi, navijači su u šoku: 'Najgori penal u povijesti'
ŠPANJOLSKA LIGA

Budimir ispao tragičar. 'Fulao' je penal za remi, navijači su u šoku: 'Najgori penal u povijesti'

Kazneni udarac je izveo Budimir, no to je učinio tragično loše. Zaletio se, pa zastao, te nespretno zahvatio loptu koja je jedva došla do Giorgija Mamardašvilija koji ju je samo pokupio