Obavijesti

Sport

Komentari 32

'Best of Mourinho': Wenger je voajer, a Messi običan glumac

'Best of Mourinho': Wenger je voajer, a Messi običan glumac
3

Mogli su parkirati kravu na centar i zaustaviti susret jer je krava na terenu, rekao je o taktici Newcastlea koju on "nikad" nije primijenio. Prisjetili smo se najboljih izjava

VIDEO

Jose Mourinho živi nogomet. Mnogi prgavog Portugalca ne vole zbog provokativnog i ponekad bezobraznog ponašanja, ali ne mogu mu poreći da je taktički je genije. Znao je Mourinho uništavati protivnike pažljivim seciranjem njihove igre i zasluženo nosi titulu jednog od najvećih nogometnih trenera današnjice.

VIDEO

Mourinho je najbolji u tome što radi, ali najbolji je i kad treba isprovocirati sukob. Sjetimo se samo prsta u oko pokojnom treneru Barcelone Titu Vilanovi ili provociranje Arsenea Wengera koji ga je umalo udario na utakmici Chelseaja i Arsenala. Rat s Wengerom je posebna priča. U posljednjoj utakmici su se rukovali, no nije to bilo niti malo srdačno. Nakon utakmice podbadali su jedan drugoga, a Mourinho je rekao da u Arsenalu samo jednom nisu plakali: ' Bilo je to onaj put kad su nas pobijedili '.

Neke njegove izjave su legendarne. Gdje god došao 'zabavlja' javnost svojim provokacijama.

- Velika mi je želja vidjeti kako Pep Guardiola jedanput osvaja naslov pošteno - rekao je Portugalac dok je vodio Real Madrid u utakmici protiv Pepove Barcelone.

No to je tek početak.

Mourinhovih TOP 10:

1. "Arsene Wenger je voajer. Voli gledati druge. Postoje ljudi koji kod kuće imaju teleskop. Ali ne koriste ga za gledanje zvijezda, već gledaju drugima u kuću", Mourinho o Wengeru

2. "Velika mi je želja vidjeti kako Pep Guardiola jedanput osvaja naslov pošteno. Da kažem Uefi što zaista mislim, moja karijera bi završila u trenu. Umjesto toga postavit ću samo jedno pitanje na koje se nadam da ću jednoga dana dobiti odgovor. Zašto", Portugalac nakon utakmice protiv Barcelone.

3. "Mogli su parkirati kravu na centar i zaustaviti utakmicu jer je krava na terenu", Jose Mourinho o taktici Newcastlea "parkiranje autobusa" koju on "nikad" nije primijenio.

4. "Sad će iz Barcelone reći da sam ja kriv za erupciju vulkana. Vjerojatno imam prijatelja koji živi u vulkanu i nas dvojica smo izazvali erupciju", Mourinho o Barceloni koja je morala do Milana na utakmicu s Interom autobusom nakon erupcije vulkana na Islandu koji je paralizirao zračni promet.

5. "Brine me što Chelsea tretiraju drugačije nego ostale. Neki su vragovi, neki anđeli. Mislim da nismo baš toliko ružni da nas zovu vragovima, a Wenger i društvo svakako nisu dovoljno lijepi da ih zovu anđelima", Portugalac opet o Arsenalu i sudačkom kriteriju u Premiershipu.

6. "Ako imate Bentley i Aston Martin i ako se cijeli dan vozite u Bentleyu, a Aston Martin vam stoji u garaži, glupi ste", odgovor na pitanje zašto toliko rotira igrače.

7. "Moji igrači su kao prekrasna mlada jaja kojima je potrebna majka, u ovom slučaju, otac, kako bi se brinuo o njima i kako bi bila što bolja preko zime. Jednog dana sunce će izaći, razbit ćemo jaja i pilići će biti spremni za život na najvišem nivou", mama Jose o igračima Chelseaja

8. "Barcelona je grad s bogatom kulturom i s mnogo prekrasnih kazališta. Pogledajte samo ovog dječaka (Leo Messi op.a.). On je dobro svladao glumu", Mourinhova reakcija na isključenje koje je izborio Messi 2006. godine.

9. "Da sam želio raditi u tišini ostao bih u Portugalu. U Portu postoje prekrasne plave sjedalice, Liga prvaka, Bog i potom sam ja odmah do njega. Zovite me Gospodin Specijalni, na prvoj presici kao Chelseajev menadžer.

10. "Gol je pao s Mjeseca. S tribina. Liverpool je zabio, ako se to uopće može reći. Zabio je. Ma, zabio je sudac", Portugalac nakon ispadanja u polufinalu Lige prvaka 2005. godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

GLEDAJ UŽIVO Dinamo - Rijeka 0-0:  Počela snažna kiša, obrane čuvaju prazne mreže u derbiju
FINALE KUPA UŽIVO

GLEDAJ UŽIVO Dinamo - Rijeka 0-0: Počela snažna kiša, obrane čuvaju prazne mreže u derbiju

Dinamo je u prvom poluvremenu prijetio preko Arbera Hoxhe, koji je pogodio gredu i imao još dvije dobre prilike. Rijeka je prvu pravu šansu imala u 59. minuti kada je Toni Fruk pogodio gredu

Besplatni prijenos: Gdje gledati finale Kupa Dinamo - Rijeka?
UŽIVO OD 19 SATI

Besplatni prijenos: Gdje gledati finale Kupa Dinamo - Rijeka?

Dinamo i Rijeka na Maksimiru igraju prvu utakmicu finala Hrvatskog nogometnog kupa, uzvrat je za tjedan dana na Rujevici. Prijenos je dostupan svim gledateljima putem YouTubea
Tottenham - Man. City 0-2: Kova i Gvardiol na korak od naslova!
JOŠ JEDNO KOLO DO KRAJA

Tottenham - Man. City 0-2: Kova i Gvardiol na korak od naslova!

Manchester City u posljednje kolo ulazi kao prvoplasirana momčad Premier lige! Građani su u zaostaloj utakmici 34. kola pobijedili Tottenham (2-0) golovima Haalanda pa će u nedjelju u zadnjem kolu ovisiti sami o sebi