Obavijesti

Sport

Komentari 96

Rijeka je položila: Bod za kraj uspješne europske sezone...

Rijeka je položila: Bod za kraj uspješne europske sezone...
7

Rijeka je odigrala 0-0 s Betisom u Sevilli. Riječani itekako mogu biti zadovoljni ovosezonskim izvedbama u Europi, skupili su četiri boda, uz samo dva poraza!

VIDEO

Završila je Rijekina europska sezona i to na jako lijep način, novim bodom, ukupno četvrtim! Riječani su odigrali hrabru utakmicu protiv Betisa u Sevilliali je završilo 0-0.

Malo-pomalo je momčad s Kantride skupljala bodove i mogu biti prezadovoljni kako su se prezentirali protiv znatno moćnijih i renomiranijih ekipa. Za usporedbu, Dinamo je u svojoj skupini uzeo tek jedan jedini bod!

Novi trener na klupi Betisa nije imao rezultatski imperativ jer su se već plasirali dalje, ali je na teren poslao gotovo najbolje igrače jer je želio podići atmosferu. Naime, u Primeri su na posljednjem mjestu. 

Utakmica je obilovala udarcima, od njih 28, čak 11 je bilo od Kekovih izabranika, ali niti jedan nije bio dovoljno precizan. Domaći su imali prividnu inicijativu, kornere, ali najbolju šansu u 1. poluvremenu u 28. minuti Leon Benko

Dubinsku loptu dobio je Mujanović na stranu, napravio je nekoliko koraka pa sjajnim centaršutom pronašao Benka koji je bio potpuno sam na sedam metara, pucao je glavom, ali pokraj stative! Leon je promašio čistu priliku u prošlom kolu na Kantridi, a sada i ovu...

U nastavku treba izdvojiti nevjerojatan promašaj Chulija. Knežević je izgubio loptu, odnosno Chuli mu ju je ukrao, izašao je sam pred istrčalog Vargića i sa 17 metara pucao skoro u aut! 

Riječani su bili blizu prve pobjede nekog hrvatskog kluba u Španjolskoj, ali ta rubrika ostaje prazna i u 16. dvoboju na njihovom tlu.

Sada se okreću HNL-u i Jadranskom derbiju već u nedjelju. Bit će im to 32. utakmica u samo šest mjeseci, a onda mogu na zasluženi odmor uz nova, korisna iskustva iz Europske lige.

Samo dva poraza

Na Kantridi Rijeka nije izgubila, triput su remizirali. Izgubili su samo dvije utakmice, u Guimaraesu kod Vitorije (4-0) te u Lyonu (1-0). Jedina mala mrlja je težak poraz u Portugalu.

Europska liga, 6.kolo:

  • Betis-Rijeka 0-0
  • Vitoria-Lyon 1-2

Konačni poredak:

  • 1. Lyon 12 (6-3)
  • 2. Betis 9 (3-2)
  • 3. Vitoria 5 (6-5)
  • 4. Rijeka 4 (2-7)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 96
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika