Obavijesti

Sport

Komentari 13

Beusan bez dvojbe: Suđenje je bilo najbolje otkako pratim ligu

Beusan bez dvojbe: Suđenje je bilo najbolje otkako pratim ligu
1

Meni nije jasno da je Pajač imao ogromnu pauzu od 30 dana iako je u međuvremenu sudio Kup. Ima sudaca koji imaju velike greške, a sudili su više utakmica, rekao je Mateo Beusan

VIDEO

Mi pratimo prvenstvo od devetog kola i možemo konstatirati da je ovo kolo najbolje odsuđeno, rekao je sudački ekspert Mateo Beusan na početku analize 14. kola HNL-a u emisiji "Stadion" HRT-a.

- Igor Pajač iz Zeline odsudio je derbi kola između Dinama i Rijeke (3-1, op.a.) izvanredno - smatra Beusan.

"Mislim da su u ovom kolu suci opravdali povjerenje i odradili posao jako dobro", kazao je bivši sudac Ante Vučemilović-Šimunović u emisiji HNTV-a 'Treće poluvrijeme'.

U devetoj minuti Rijeka je povela golom Maxwella Acostyja koji je Pajač priznao nakon višeminutnih konzultacija s pomoćnikom. Zaleđa nije bilo ni u kojem trenutku te akcije, ocijenio je Beusan.

- Čestitam sucu utakmice koji je potvrdio svoju prvobitnu odluku da je to regularan gol - tvrdi Beusan.

- Ovim putem pohvaljujem gospodina Pajača za hrabrost, spasio je utakmicu. Radi se o jako mladom i talentiranom sucu. Čestitam mu na vođenju utakmice - poručio je Vučemilović-Šimunović.

Hilal Soudani je u 29. minuti izveo aut s krive pozicije, s poprečne umjesto uzdužne crte. Pajač je naredio da se izvođenje auta ponovi i bio je u pravu. U nastavku akcije Dinamo je izjednačio...

- Da je Soudani to namjerno napravio, to bi bilo nesportsko ponašanje. Ali on je gubio, nije razmišljao gdje se nalazi. Ivan Mance isključen je zbog prigovora i gestikulacije prema tribini da je to "dvostruka kruna" - rekao je Beusan.

U drugoj minuti sudačke nadoknade prvog dijela Leonardo Sigali srušio je Jakova Puljića na sredini terena, što je, po Beusanu, čisti prekršaj. Dario Župarić trebao je dobiti žuti karton zbog faula na Daniju Olmu u 59. minuti, a u 68. minuti Zoran Kvržić opravdano je dobio žuti karton zbog starta na istog igrača.

- Pajač mu je pokazao da je to treći uzastopni prekršaj, to je opravdano - kaže Mateo, koji se osvrnuo i na neobično dugu pauzu suca iz Zeline:

- Meni nije jasno da je Pajač imao ogromnu pauzu od 30 dana iako je u međuvremenu sudio Kup. Ima sudaca koji imaju velike greške, a sudili su više utakmica.

Odgovor na to dao je Vučemilović-Šimunović.

- Imamo problem s kvotom sudaca u prvoj ligi. Trudimo se educirati ih kako bi ostali najkvalitetniji. U ovoj prvoj fazi svi su dobili jednaki broj utakmica kako bi pokazali što mogu, mislim da će Pajač dobiti malo veću kvotu utakmica jer je to zaslužio.

Iz utakmice Slaven Belupa i Hajduka (0-0) jedino dvojbeno bile su - jako slične boje dresova dviju momčadi.

- Mogli su biti drugačiji, sigurno ovo otežava suđenje. Jasno je da igrači moraju biti u vidljivo različitim bojama, golmani posebno. No skrećem pozornost da, ako je televiziji sporna boja, pogotovo ako nije sunčano vrijeme, što je ovdje bio slučaj, onda producent televizijskog prijenosa može zatražiti od suca da se promijene dresovi - kazao je Beusan.

Osijek je pobijedio Lokomotivu 3-0 u Gradskom vrtu, no rezultat je mogao biti drugačiji da je sudac Bruno Marić pustio prednost gostima u 52. minuti, kod rezultata 0-0.

NK Osijek - NK Lokomotiva

- Trebala je biti puštena prednost za Lokomotivu. Da je samo malo sačekao, vidio bi da mu dolazi suigrač - kaže Beusan.

Posljednja utakmica kola između Istre 1961 i Intera (1-1) nije bila sporna što se sudaca tiče, ali Beusan se prisjetio kako je ekipa iz emisije doživjela njen završetak, netom prije početka samog Stadiona.

- Govori Stipe Pletikosa u 91. minuti igraču Intera "Pa daj, izbij loptu". Nije, primili su gol i onda "udri plač" - završio je Beusan.

 
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja