Obavijesti

Sport

Komentari 69

Bez njih ne bi bio spektakl: EP bez 355 mil. € vrijedne ekipe...

Bez njih ne bi bio spektakl: EP bez 355 mil. € vrijedne ekipe...
5

Momčad u sastavu Čech - Srna, Vidić, Kompany, Coentrao - Nani, Fletcher, Luka Modrić, Bale - Cristiano Ronaldo, Edin Džeko mogla bi Euro 2012. gledati kod kuće

VIDEO

Ma ne tresi se, dragi, sigurno idemo na Euro, govorio je kapetan hrvatske reprezentacije Darijo Srna uoči odlučujućeg ogleda za odlazak na Europsko prvenstvo protiv Grčke.

Hrvatska je tu utakmicu izgubila i ne prođemo li u dodatnim kvalifikacijama, Srna, Modrić i društvo neće ići na Euro.

Od igrača koji bi mogli propustiti Ukrajinu i Poljsku može se složiti momčad koja bi bila jedan od favorita za osvajanje turnira.

Momčad u sastavu Čech - Srna, Vidić, Kompany, Coentrao - Nani, Fletcher, Modrić, Bale - Cristiano Ronaldo, Džeko vrijedi ukupno 355 milijuna eura, što je vrednije od udarne momčadi Real Madrida. Mourinhovih najboljih 11 ukupno stoje 20 milijuna eura manje.

Neki od ovih igrača kroz doigravanje još imaju priliku vidjeti Ukrajinu i Poljsku, ali ondje sigurno neće biti Garetha Balea, Nemanje Vidića, Vincenta Kompanyja i Darena Fletchera, čije su reprezentacije već ispale. Nogometni navijači najviše se pribojavaju da bi Europsko prvenstvo 2012. godine mogao propustiti najskuplji igrač svijeta - Cristiano Ronaldo.

90 milijuna eura - Cristiano Ronaldo (Portugal)

Prije dvije godine zbog ozljede nije igrao za Portugal u doigravanju protiv BiH. Ovaj će put biti na raspolaganju izborniku Bentu.

37 milijuna eura - Nemanja Vidić (Srbija)

Unitedov branič sigurno neće u Ukrajinu i Poljsku. Srbija nije izborila doigravanje. Izgubila je odlučujuću utakmicu od Slovenije 1-0, a Vidić je promašio jedanaesterac.

33 milijuna eura - Luka Modrić (Hrvatska)

Luka je za reprezentaciju igrao 50 utakmica, a bio je samo na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj i Europskom u Austriji i Švicarskoj.

29 milijuna eura - Nani (Portugal)

U zadnje vrijeme manje igra u Manchester Unitedu, ali nezaobilazan je u portugalskoj reprezentaciji. U osam nastupa u kvalifikacijama za Euro zabio je četiri gola.

28 milijuna eura - Petr Čech (Češka)

Golman Češke je, prema Nogometnom institutu za statistiku i povijest, među pet najboljih golmana svijeta u 2010. godini. Nije ga bilo niti na SP-u u JAR-u.

28 milijuna eura - Edin Džeko (BiH)

Reprezentativac BiH jedan je od najboljih strijelaca Premiershipa ove sezone. Još nije igrao na velikom natjecanju. Prije dvije godine BiH je u doigravanju za SP izbacio Portugal.

25 milijuna eura - Gareth Bale (Wales)

Jedan od najboljih igrača Tottenhama vjerojatno nikad neće igrati na velikom natjecanju. Smiješi mu se velika klupska karijera, ali na velika će natjecanja samo kao turist.

25 milijuna eura - Vincent Kompany (Belgija)

Jedan je od najbolje ocijenjenih braniča engleske lige. Cityjev trener Roberto Mancini ne može zamisliti sastav bez njega, ali neće ga biti na Euru. Belgija nije ni u doigravanju.

24 milijuna eura - Fabio Coentrao (Portugal)

Real Madrid platio ga je 35 milijuna ove sezone. Na SP-u prošle godine predstavio se nogometnoj javnosti. U JAR su se plasirali nakon doigravanja, a Coentrao je debitirao upravo protiv BiH.

20 milijuna eura - Daren Fletcher (Škotska)

Kapetan škotske reprezentacije još nikad nije igrao na europskom prvenstvu. Škoti su se do posljednjega kola kvalifikacija nadali doigravanju, ali izgubili su od Španjolske.

16 milijuna eura - Darijo Srna (Hrvatska)

Izgube li “kockasti” u doigravanju za Euro u Ukrajini i Poljskoj, postat će prvi kapetan hrvatske reprezentacije u povijesti koji nije bio na dva velika natjecanja zaredom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 69
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov
ŠTO VI MISLITE?

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici za točno tjedan dana. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju