Obavijesti

Sport

Komentari 5

Bez njih sport neće biti isti: Bukle, Žeravica, Jonah Lomu

Bez njih sport neće biti isti: Bukle, Žeravica, Jonah Lomu
4

U 2015. oprostili smo se od Hajdukove legende Ivice Hlevnjaka, slavnog trenera Ranka Žeravice, Gorana Brajkovića, velikana ragbija Lomua, Pavela Srničeka...

VIDEO

Tužna vijest pred kraj 2015. dočekala je navijače Hajduka i i sve ljubitelje sporta. Hajdukova legenda Ivica Hlevnjak preminuo je nakon kratke bolesti u 72. godini života.

Popularni Bukle cijeli je život posvetio Hajduku, stigao je u splitski klub s 12 godina, zabio je dva komada u Hajdukovoj 3-1 pobjedi za svoj debi iz snova. Odigrao je 665 utakmica za Hajduk uz 237 golova. Upisan je u klupske knjige kao osmi najbolji strijelac u povijesti Hajduka. Od "bilog" dresa oprostio se 10. lipnja 1973. godine.

Hrvatsku sportsku scenu u lipnju je potresla smrt Gorana Brajkovića, bivšeg hrvatskog nogometnog reprezentativca i igrača Rijeke. Brajković je poginuo u prometnoj nesreći 20 dana prije 37. rođendana. Dres riječkog prvoligaša nosio je od 1998. do 2003. godine, a u dva navrata nosio je "kockasti dres".

Oprostili smo se i od legendarnog košarkaškog trenera Ranka Žeravice, čovjeka koji je ostavio dubok trag u radu s jugoslavenskom košarkaškom reprezentacijom tijekom šezdesetih, sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog stoljeća. Žeravica je preminuo u Madridu u 85. godini života...

Jules Bianchi, Jonah Lomu, Berra, Ghiggia, Srniček...

Francuski pilot Formule 1 Jules Bianchi preminuo je u bolnici u Nici od posljedica nesreće koju je doživio prošle godine u Japanu. Francuz se sa svojim bolidom zabio u dizalicu kraj staze. Bio je u komi devet mjeseci, borio se do kraja, ali nije izdržao...

REUTERS/PIXSELL

Legenda novozelandskog i svjetskog ragbija Jonah Lomu umro je u 41. godini života. Ragbi je profesionalno igrao od 1994. do 2007. godine, kada je morao otići iz sporta zbog neuobičajene bolesti bubrega. Za reprezentaciju Novog Zelanda nastupio je 63 puta, a prema mnogima bio je najveći igrač ikad.

REUTERS/PIXSELL

Legenda bejzbola Yogi Berra napustio je svijet u 90. godini života. veliki Berra 1972. uvršten je u Kuću slavnih, a umro je na datum koji označava 69. godišnjicu njegovog debija za New York Yankeese u kojima je bio čak 19 godina. Bio je jedan od najboljih hvatača svih vremena i samo jedan od četvorice igrača koji su triput izabrani za najkorisnijeg igrača u ligi.

U 2015. godini ostali smo i bez velikog urugvajskog nogometaša Alcidesa Ghiggije koji je golom na Maracani u Brazilu na SP-u šokirao domaćina. Preminuo je u 88. godini života od srčanog udara. Ghiggia je pred 200.000 ljudi osigurao Urugvaju povijesni naslov, a njegova legendarna izjava je:

- Samo tri čovjeka utišala su Maracanu: "Papa Ivan Pavao II, Frank Sinatra i ja".

Ostali smo i bez legendarnog golmana Češke Pavela Srničeka, koji je preminuo u 48. godini života. Veliki Pav bio je u umjetnoj komi nakon srčanog udara. Liječnici su nakon devet dana objavili kako više nema nade. 

Srniček je bio kultna ličnost Newcastlea u kojem je odigrao 152 utakmice i čiji su mu navijači, saznavši za srčani udar, skandirali na posljednje dvije utakmice. 

Pasivno je sudjelovao i u dvije utakmice Dinama, u kvalifikacijama za Ligu prvaka 1997. Srniček je bio na klupi, a u susretima Dinama i Newcastlea branio je Shay Given. Za Češku je imao 49 nastupa.

Youtube
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao