Obavijesti

Sport

Komentari 0

Bez premca: Novak Đoković osvojio Masters u Londonu

Bez premca: Novak Đoković osvojio Masters u Londonu
1

Prvi tenisač svijeta Novak Đoković pobijedio je Švicarca Rogera Federera 6-3, 6-4 u finalu završnog Mastersa osmorice najboljih igrača na svijetu za sat i 21 minutu igre

VIDEO

Novak Đoković postao je prvi tenisač u povijesti ATP-toura s četiri uzastopna naslova na završnom Mastersu te se izjednačio na drugom mjestu ljestvice s pet titula ukupno. Samo jednu više ima njegov protivnik u londonskom finalu, Švicarac Roger Federer, kojega je Srbin nakon sat i 21 minute svladao 6-3, 6-4.

- Nikad nije zabavno biti na gubitničkoj strani, ali bolje je i to nego prošle godine, kada nisam igrao. Teško je tada bilo, ali ovaj tjedan bio je sjajan. Dao sam sve od sebe, odigrali smo nekoliko ludih poena. Novak je zaslužio pobijediti i imao je nevjerojatno dobru godinu, čestitam mu - rekao je Federer nakon meča.

- Jako sam ponosan, kao i moja momčad, nisam mogao imati bolji kraj sezone. Bez njihove podrške ne bih bio tu gdje jesam. Nastojim uživati u svakom trenutku na terenu i natjecati se. Kao dijete sanjate o ovakvim trofejima i hvala im što su mi to omogućili - izjavio je Đoković i dodao:

- Roger i ja igrali smo toliko epskih mečeva, želim mu vrlo dobru sljedeću sezonu. Sad ću se odmoriti, mislim da to svima nama treba.

Za razliku od njihova meča u skupini, kada je Federer slavio u dva seta (7-5, 6-2), Srbin je ovaj put bio superioran i nije pružio gotovo nikakvu šansu Švicarcu. Imao je u prvom setu, istina, Federer break-loptu kod vodstva 1-0 nakon što je već jednu spasio na svoj servis, ali nije je iskoristio. Đoković je to odmah kaznio i poveo 3-1, potom je i drugi put slomio Rogera za osvajanje prvog seta 6-3.

Drugi set gledateljima u O2 Areni pružio je bitno izjednačeniju igru, nitko nije mogao bitnije napasti rezultat sve do Đokovićeva vodstva 4-3, nakon čega je imao 0-40 na Federerovu servisu. Uspio se izvući Švicarac, no ne i na novom servis-gemu kojeg je zaključio dvostrukom pogreškom za poraz u finalu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov
ŠTO VI MISLITE?

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici za točno tjedan dana. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju