Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
1 komentara

Bez sankcija za igrača Spartaka Moskve zbog rasizma

Uefa je odbacila sve optužbe mladog igrača Liverpoola Rhiana Brewstera na račun Leonida Mironova, igrača moskovskog Spartaka da ga je vrijeđao na osnovi rasizma

Barcelona v Olympiacos - UEFA Youth League - Group D - Mini Estadi
Foto: John Walton/Press Association/PIXSELL
1 komentara

U utakmici Lige prvaka za mlade, u prosincu prošle godine, sastale su se ekipe Liverpoola i Spartaka Moskve. Utakmica je završena rezultatom 2-0 za Liverpool. No rezultat nije ono što je obilježilo ovu utakmicu. 

U jednom trenutku utakmice došlo je do koškanja između Liverpoolovog Rhiada Brewstera i Spartakovog Leonida Mironova, u kojem je Brewster optužio svog kolegu da ga je vrijeđao na rasnoj osnovi.

Uefa je otvorila istragu, ali nakon dugotrajnog istraživanja odbacili su sve optužbe jer nisu prikupili dovoljno dokaza.

U istrazi je ispitano pet igrača svake momčadi kao i suci susreta, ali nitko od njih ne može potvrditi Brewsterove optužbe. Na kraju se sve svelo na Brewsterovu riječ protiv Mironove. 

- Povodom otvaranja postupka Uefa je imenovala etičkog i disciplinarnog inspektora za provođenje temeljne i neovisne istrage te prikupljanje dokaza povezanih sa slučajem. To je standardna procedura s obzirom na to da su rasističke uvrede shvaćene vrlo ozbiljno. Inspektor je uzeo izjave pet igrača svake ekipe, kao i svih sudaca koji su bili u blizini događaja, ali nitko nije čuo ništa rasističko. Leonid Mironov je također dao izjavu u kojoj je rekao da je uistinu psovao Brewsteru, ali bez ikakvih rasističkih obilježja. Nakon završetka istrage, inspektor nije pronašao nikakve dokaze rasističkog vrijeđanja, za koje vjeruje da je Brewster dobronamjerno prijavio. Stoga, Uefa te njezina disciplinarna i etička tijela, na preporuku inespektora, odbijaju žalbu protiv igrača Spartaka Moskve Leonida Mironova zbog nedovoljno prikupljenih dokaza - stoji u priopćenju Uefe.

Naši partneri pišu
Message