Obavijesti

Sport

Komentari 37

Big Ben spasitelj: Od 6 golova, Benković čak 4 zabio u finišu!

Big Ben spasitelj: Od 6 golova, Benković čak 4 zabio u finišu!
1

Dinamo se u međuvremenu polako sprema za prodaju ponajboljeg igrača, sve je izvjesnije kako Benkovića sljedeće sezone nećemo više gledati u modrom dresu. U Maksimiru važu ponude

VIDEO

Dinamo se opet mučio u Koprivnici, nije to izgledalo dobro, ali u 87. minuti Big Ben je spasio stvar. I nije mu to prvi put. Stasiti stoper već je navikao navijače “modrih” na važne golove.

Obrambeni lider Dinama u svojoj je HNL karijeri dao je šest golova, od toga četiri puta zabio je u “zoni Cesarini”, tj. u posljednjim minutama utakmice. I tako je redovito donosio važne bodove, na neki način postao i “maksimirski Ramos”.

Danas bez menadžera

Jedan od najvažnijih aduta svlačionice “modrih” u dosadašnjih je 55 prvoligaških golova zabio šest golova, što za klasičnog stopera nije malo. Najbolji strijelci u povijesti HNL-a od stopera su Goce Sedloski (24 gola), Mario Osibov (23), Ivo Smoje (21), Hrvoje Vejić (21) i Pavo Crnac (17), ali od ove petorke samo je Sedloski uspješniji uspoređujući golove s brojem nastupa. A i to dovoljno govori o kvalitetama Dinamova mladog stopera...

Filip Benković svakako je jedan od onih igrača koji su prerasli okruženje HNL-a te koji se ovog ljeta imaju pravo nadati inozemnom transferu. A zanimljivo, Benković danas nema menadžera. Hrvatski reprezentativac do 21 godine svakodnevno dobiva razne ponude svakakvih (dokazanih i sumnjivih) agenata, sve s razlogom, tu će se uskoro vrtjeti ozbiljan novac. Ali nitko se tu nije usrećio, niti jedan agent još nema njegov službeni potpis. Neki su ih imali prije, ali sve je to sad prošlost.

Dinamo se u međuvremenu polako sprema za prodaju ponajboljeg igrača, sve je izvjesnije kako Benkovića sljedeće sezone nećemo više gledati u modrom dresu. U Maksimiru važu ponude, gledaju gdje će za svog aduta prikupiti najveći novac. A ponuda, na igračevu sreću, ima i više nego dovoljno. Filip Benković je odavno zanimljiv tržištu, iza sebe ima kontinuitet, pa je i uz dulju pauzu u zadnje dvije sezone skupio 56 nastupa. A do kraja sezone, budite uvjereni, bit će ih i više. 

Stoke nudio najviše

Najveću službenu ponudu u karijeri Benković je do sada imao od Stokea. Engleski je premierligaš prošle sezone za Dinamova dragulja ponudio 13,2 milijuna eura.

U Maksimiru to na kraju nisu prihvatili, čelnici Dinama na njemu žele zaraditi i više. A zanimljivo, Benković još nikad nije zaigrao za hrvatsku A reprezentaciju. Ponajbolji stoper lige zbog ozljeda je preskakao prošlogodišnja okupljanja za Kina Kup i utakmicu s Meksikom u SAD-u, dok mu Zlatko Dalić još niti jednom nije niti uručio službeni poziv nego ga je uvijek prepuštao izborniku U-21 reprezentacije Gračanu. Filip Benković igra sve bolje, u njemu još tinja nada za odlaskom na SP u Rusiju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti