Obavijesti

Sport

Komentari 0

Big Phil Scolari: Ko tebe pivom ti njega ćepom i 'vritnjakom'

Big Phil Scolari: Ko tebe pivom ti njega ćepom i 'vritnjakom'
1

'Big Phil' s Brazilom je 2002. osvojio Svjetsko prvenstvo, a Euro mu je u Portugalu uzela ona 'zločinački' bunkeraška Grčka. Onda se osramotio sa 1:7 protiv Njemačke na Mundialu u domovini. Sad opet uzima trofeje

VIDEO

Luiz Felipe Scolari trener je 36 godina. Brazilski pun duha, ali i s trenerskom čvrstom rukom. Od milja zvan 'Big Phil' Scolari je na tri kontinenta trenirao više klubova nego što ih se sam može sjetiti (sad ga zovu i s četvrtog, iz Australije), ali svjetski poznat postao je kao izbornik.

I kao izbornik šetao je doslovno od vrha svijeta do maksimalmog poniženja. Sa Brazilom je u Koreji i Japanu 2002. osvojio naslov. Nakon 32 godine najnogometnijoj naciji planete vratio je ponos. Čekali su od Peleove generacije, a dočekali sa Scolarijem koji odrezao umiranje u ljepoti i momčad stavio u službu abnormalno dobrog nogometaša, 'originalnog' Ronalda. U finalu su dobili Nijemce. Vrh svijeta!

PIXSELL

Odmah su ga u Lisabon doveli Portugalci koji su imali vrhunsku momčad sa raskošnim Luisom Figom u naponu snage i Cristianom Ronaldom na početku prave karijere. Portugal je bio domaćin Eura, htio je titulu. I došli su do finala, zemlja je bila spremna za feštu dugu barem tjedan dana, ali sve je pokvarila ona 'zločinački' bunkeraška Grčka pod njemačkom komandom Otta Rehhagela.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Scolari je otišao u Chelsea pa se vratio u domovinu da bi ga 2012. vratili na izborničko mjesto. Opet je trebalo napraviti najveći mogući posao (Brazil u v i j e k ide na naslov), ali - u domovini. Mundial se igrao u Brazilu.

U prvoj utakmici su, uz pomoć japanskog djelitelja nepravde Nishimure, pobijedili Hrvatsku. Nisu izgledali bogzna kako dobro, trebao je to biti Neymarov Mundial no Brazil je bio nekako ispran, uplašen. Nekako su se dovukli do polufinala, cijela je država stala u večeri epskog sraza s Njemačkom i onda... Bum! 7:1 za Elf. Sramota, poniženje, kraj svijeta. Najteži poraz u povijesti Selecaa.

Big Phil je 'pobjegao' u Kinu, u dvije godine dvaput bio proglašen trenerom godine pa se vratio kući. I odmah dobio posao. U Sao Paulu, u Palmeirasu za koji već tri godine, od povratka iz Rijeke desetku nosi - Moises Lima Magalhaes.

Slavko Midžor/Pixsell

Scolari je na klupu sjeo krajem srpnja, a krajem ovog mjeseca - osvojio naslov. Igrači ga obožavaju, a u respektu ima i malo straha. Jer je dokazano veliki nogometni učitelj i 70 godišnji iskusnik, jer će uvijek stati u njihovu zaštitu, al' kad mu pukne film... Bjež' od njega.

Na press-konferenciji nakon osvajanja naslova prvaka Brazila dečki su se malo zaigrali pa šefa došli zaliti pivom:

Trpio, trpio - dok 'pivopad' nije stao. Pa prvom do sebe 'ćepa' i vritnjak. OK, pokušaj vritnjaka jer 70 je godina, na leđima, ali kol'ko god je išlo. 'Felipao' Scolari... I pobjednička i luzerska, živa povijest brazilskog nogometa.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Zašto su Millennialsi ludi za prirodnim proizvodima?
NOVA GENERACIJA

Zašto su Millennialsi ludi za prirodnim proizvodima?

Ah, ti Millennialsi. To je generacija koja nameće trendove, stoga je i među najvećim potrošačima, pokazalo je istraživanje agencije Pew Research. Obuhvaća sve rođene između 1980. i 2000. godine

Znate li što UVA i UVB oznake znače i koliko štete vašoj koži?
FOTOSTARENJE

Znate li što UVA i UVB oznake znače i koliko štete vašoj koži?

Mnogi misle da je kožu potrebno mazati zaštitnom kremom samo kada su na plaži, no sunce oštećuje kožu i pri svakodnevnom izlaganju. Zato se trebate zaštititi i pri najmanjem izlasku na sunce, čak i za oblačnih dana
Matirajuća krema SPF 30 sa smiljem i 3D Pro-algae
PROMO

Matirajuća krema SPF 30 sa smiljem i 3D Pro-algae