Obavijesti

Sport

Komentari 14

'Modrić je bio dobar, važno je pojačanje i odličan nogometaš'

'Modrić je bio dobar, važno je pojačanje i odličan nogometaš'
3

Dan nakon visoke pobjede Real Madrida nad Ajaxom u 6. kolu skupine D Lige prvaka Marca hvali učinak hrvatskog nogometnog reprezentativca Luke Modrića...

VIDEO

Prorealovski sportski dnevnik Marca ocijenio je igru Luke Modrića protiv Ajaxa najboljom otkako je ljetos stigao iz Tottenhama u "kraljevski klub".

Podsjećamo, Modrić je bio izravan asistent kod drugog gola na susretu koji je zabio Jose Maria Callejon u 28. minuti, dok je praktički najzaslužniji i za prvi gol Cristiana Ronalda iz 13. minute. Naime, tada je oduzeo loptu uklizavanjem na sredini terena, izbacio samog Karima Benzemu na desnog boku, koji je pak u sredini asistirao usamljenom Ronaldu za gol.

"Luka Modrić odigrao je jučer protiv Ajaxa svoju najbolju utakmicu u dresu Reala. Mourinho je postavio Modrića u vezni red uz Samija Khediru i Hrvat je odgovorio sjajnom predstavom, posebno u prvom poluvremenu", piše novinar Marce Ruben Jimenez.

"Modrić je preuzeo kontrolu utakmice od prve minute, ostavivši dojam da se osjeća ugodnije igrati uz Khediru nego Xabija Alonsa. Hrvat je demonstrirao repertoar kratkih i dugih dodavanja, a prvi je gol proizašao iz njegovih kopački. Modrić je ukrao loptu na sredini, pogledao prema naprijed i dugom loptom pronašao Benzemu koji se odlučio Ronaldu dati zadovoljstvo zabijanja gola. Kod drugog gola, slična situacija. Modrić je iz vezne linije pronašao Callejona loptom koja je preletjela Ajaxovu obranu."

Na kraju Jimenez zaključuje:

"Dokazao je Modrić klasu s loptom u nogama i dao je Mourinhu ono što je od njega tražio u vezi. Pružio je sjajnu izvedbu i nije griješio. Pretrčao je više od 11 kilometara u utakmici isto kao i njegov partner Khedira. Modriću je trebala takva utakmica nakon klimavog starta u sezonu. Hrvat je bio svjestan da ne pruža očekivano, ali jučer se sve preokrenulo i njegovi suigrači su bili prvi koji su mu čestitali. Ustvari svi su mu otišli čestitati nakon gola Callejona za 2-0, kao da ga je on zabio. Mourinho je također bio oduševljen igrom bivšeg Tottenhamovog igrača koji je ostao na travnjaku cijelu utakmicu."

Mourinho: Modrić je bio dobar i važno je pojačanje

I sam Jose Mourinho na konferenciji za medije je pohvalio Luku Modrića.

- Luka je kratko tu, a već je odigrao odlične utakmice. On je doista velik igrač - rekao je Jose nakon utakmice te još jednom ponovio zašto je inzistirao baš na njemu proteklog ljeta.

- Nitko tko želi biti iskren ne može reći kako nije važno pojačanje za Real Madrid. On je potencijalni starter za momčad. Ne može svatko igrati, ali on je na jako visokoj razini. Kada smo igrali homogeno on je igrao jako dobro, kao i cijela momčad.

Portugalski trener je rezimirao i Realov učinak u "skupini smrti" Lige prvaka.

- Imamo 11 bodova i da nije bilo onoga u Manchesteru (1-1) imali bismo dva boda više. U 'skupini smrti' engleski prvak nije prošao dalje i čak nije izborio Europsku ligu. Na trenutke smo se u teškim utakmicama protiv Cityja ili Dortmunda borili i sa ozljedama. Na kraju smo se kvalificirali dalje. Željeli smo biti prvi, nije bilo moguće, ali smo odradili naš posao.

Real je osvojio drugo mjesto u skupini D koju je osvojila Borussija Dortmund. U Europsku ligu kao trećeplasirani se plasirao Ajax, dok je prebogati Manchester City ispao iz Europe i ove godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'Radio je svoj  posao'
NEPOTREBNA SCENA

Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'Radio je svoj posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika