Obavijesti

Sport

Komentari 9

"Bila sam u Top 20, ali sam se odlučila posvetiti obitelji..."

"Bila sam u Top 20, ali sam se odlučila posvetiti obitelji..."
3

NIJE U ŠOLDIMA SVE Roditelji su zaslužni za sve što sam napravila. Nismo imali puno novca, ali možda je tako bilo i slađe, kaže Silvija , koja danas trenira juniorke

VIDEO

Uvijek ću pamtiti prvi naslov. Pobjede u Australiji, u Gold Coastu. Prvo mi to padne na pamet kad se sjetim svoje karijere, kaže Silvija Talaja, bivša Top 20 tenisačica svijeta.

Makaranka je prije pet godina “objesila reket”. Nedugo potom rodila je sina Gabrijela i posvetila se obitelji. No nije dugo izdržala, nekoliko mjeseci nakon porođaja već je igrala tenis, a danas trenira nekoliko juniorki.

- Tenis je u krvi, ne možeš samo tako stati. Bilo bi jako čudno - kazat će uvijek sjajno raspoložena Talaja, koja je prije dva dana skoknula do metropole, gdje je pratila Zagreb Open.

Posebno će istaknuti ulogu roditelja.

- Oni su najzaslužniji. Nije bilo previše novca, ali možda je tako bilo i slađe. Moja karijera je za Guinnessovu knjigu rekorda s obzirom na to koliko se malo ulagalo u mene - nasmijala se.

Često će spomenti naslov 2000. godine u Gold Coastu, tamo je ipak ostvarila velike pobjede u karijeri.

- Kurnjikova? Ma ne bih to baš uvrstila među veće pobjede, ha-ha. Tamo sam ipak pobijedila dvije Grand Slam pobjednice, Aranchu Sanchez i Conchitu Martinez - rekla je 33-godišnja tenisačica, kojoj je nezaboravno i sudjelovanje na Olimpijskim igrama u Sydneyu 2000. godine.

Drago joj je što je odrastala u sjeni Gorana Ivaniševića i Ive Majoli.

- Nije bilo pritiska i tako je bilo bolje.

Najviše je voljela igrati u Australiji i na Wimbledonu. Danas slabije prati događanja na Touru.

- Kriza je. Sestre Williams gotovo pa i ne igraju, a da se vrati Lindsay Davenport, uvjerena sam da bi bila prva na svijetu - kazala je Silvija, koja je u karijeri igrala šest finala na Touru.

Silvija Talaja

Bila je 18. tenisačica svijeta. u karijeri je osvojila dva WTA turnira, igrala je još četiri finala. Zaradila je u karijeri 1,3 milijuna dolara.

Clijsters je sjajna cura, a Šarapova te ni ne vidi

Ima svakakvih likova u svlačionici. Kim Clijsters je stvarno sjajna cura, sa svakim stane i popriča nekoliko minuta. Marija Šarapova i sestre Williams su u drugom filmu, ni ne vide te, rijetko će i pozdraviti, kazala je Silvija Talaja, koja ističe kako prava prijateljstva gotovo ni ne postoje na WTA Touru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga
SAŽETAK ISTRA - SLAVEN

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga

PULA - Nogometaši Istre 1961 pobijedili su Slaven Belupo 3-0 u Puli u utakmici 32. kola HNL-a. Puljani su poveli u šestoj minuti golom Eliasa Fileta iz penala. Emmanuel Ekong u 15. minuti zabio je možda i najbolji gol u HNL-u ove sezone nezaustavljim projektilom s barem 25 metara daljine. A za konačnih 3-0 lopta se odbila od golmana Slavena Ivana Sušaka.

VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza
IZ NEPOZNATIH RAZLOGA

VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza

Andrej Kramarić zabio je dva gola u porazu Hoffenheima u 31. kolu Bundeslige, a nakon utakmice kamere su ga uhvatile u žestokoj svađi s navijačem
Nova europska prvakinja: Prije džuda bila sam mala bucka, a trenirala sam u skloništu
ZLATNA BARBARA

Nova europska prvakinja: Prije džuda bila sam mala bucka, a trenirala sam u skloništu

Plus+ "Za pet godina se nadam da će moja sportska karijera biti gotova. Jer planiram još jedan olimpijski ciklus do Pariza. Mogla bih ja po svojim godinama još jedan, ali..", rekla je Barbara