Sport

Komentari 14

Bild: Bivši Kovačev klub želi dovesti Dinamovog Majera

Bild: Bivši Kovačev klub želi dovesti Dinamovog Majera

Njemački mediji pišu kako se Eintracht već neko vrijeme raspituje za Lovru Majera, a Dinamo ga navodno ne želi pustiti ispod 15 milijuna eura

Tamo krajem srpnja prošle godine, pojavile su se glasine o odlasku Lovre Majera u Birmingham. U Dinamu su tada izgubili strpljenje s njim, dragulj kojeg su platili 2,5 milijuna eura (Transfermarkt) nije uspio zasjati. Kod Nenada Bjelice nikada nije uspio uhvatiti kontinuitet, nije se ni nametnuo kod Igora Jovićevića. A kako će kod Zorana Mamića, pitali su se na Maksimiru.

Još dok je igrao u Lokomotivi vidjelo se da drugačije udara loptu od drugih, da drugačije razmišlja i ima svoju viziju, ali falila je nit koja će pokrenuti taj talent. Ove sezone je napokon pronašao tu nit.

Lovro Majer je igrač koji je najviše profitirao u povijesnoj Dinamovoj sezoni. Preporodio se pod palicom Zorana Mamića i bio je nezamjenjiv u Dinamovom pohodu na dvostruku krunu i četvrtfinale Europske lige. No, nakon sjajnih igara, bilo je jasno da će kad tad zainteresirani kupci kročiti u Maksimirsku 128 zbog sjajnog Majera. Dinamo je navodno u siječnju odbio ponudu Marseillea od 12 milijuna eura, a sada Bild piše kako se Eintracht iz Frankfurta ozbiljno zanima za Dinamovu desetku, čija je vrijednost na Transfermarktu deset milijuna eura.

Dinamo i Istra u finalu Hrvatskog nogometnog kupa

'Modri' traže 15 milijuna eura, pišu Nijemci, a Lovro bi u bivšem klub Nike Kovača i Ante Rebića trebao zamijeniti Japanca Daichija Kamadu koji je pred odlaskom. Uz to su Majeru stavili i nemali teret na leđa uoči potencijalnog dolaska u Frankfurt nazvavši ga mini Modrićem. No, ne sumnjamo da će stati samo na tome. Lovro bi ove sezone, uz Petkovića, Livakovića i Oršića, mogao biti jedan od traženijih na tržištu iz redova Dinama.

Napokon je opravdao silna očekivanja koja su se sjatila na njegova leđa još prije tri godine kada je stigao na Maksimir. Prava desetka, fantazista koji ima nogomet u malom prstu, koji diktira tempo i razigrava suigrače. U 49 utakmica zabio je 11 golova uz čak 14 asistencija u svim natjecanjima, bio je bitna figura kod Zorana Mamića, a onda i kod Damira Krznara.

Rijeka i Dinamo sastali se u 33. kolu HT Prve lige

Majer je bio jedan od strijelaca Dinama u osvajanju Kupa protiv Istre (6-3), a u subotu će s klubom odraditi posljednje kolo prvenstva protiv Šibenika pa proslaviti svoj treći naslov. Nakon toga slijedi četvrtfinalna utakmica protiv Španjolske na završnici Eura U-21, a kako je dobio Dalićev pretpoziv za A reprezentaciju, tko zna, možda ga vidimo i na Euru.

To bi bio još veći bingo za Dinamo jer bi, u tome slučaju, tada potencijalni kupci morali još dublje posegnuti u džep.

Najčitaniji članci