Obavijesti

Sport

Komentari 12

'Bili' bez gola 270 minuta, 'modri' u 90 zabili četiri

'Bili' bez gola 270 minuta, 'modri' u 90 zabili četiri
1

Još od prosinca pompozno se očekuje sudar Hajduka i Dinama na Poljudu 22. veljače, premda derbi, bez obzira na ishod, neće odlučiti prvaka

VIDEO

Još od 7. prosinca i zadnjega kola jesenskog dijela, sve je palo u drugi plan, piše se i govori samo o 22. veljače, o velikom spektaklu, o derbiju Hajduka i Dinama. Uživo vidjeti derbi stvar je prestiža. Ni loša infrastruktura na stadionu, ni TV prijenos, ni  strah od nereda i huligana nisu izlika. Nogomet je pobijedio.
Sve ulaznice su odavno rasprodane, znaju se i odnosi snaga na tribinama, početne postave, suci..., čak se zna i kako će te večeri u Splitu biti hladno i vjetrovito. Čini se kako se zna sve osim konačnog rezultata.
Hajduk je jesenski dio završio u velikom naletu, približio se Dinamu samo na bod,  no “modri” su bolje iskoristili pripreme. Dojam je kako su podjednaki. Niti je Hajduk tako dobar niti je Dinamo tako slab kao pred kraj jesenskog dijela. Dinamo je nešto iskusniji, Hajduk agresivniji, osobito uz podršku krcatog Poljuda.
U zadnja tri pripremna ogleda Splićani su poraženi od Steaue, a Orkan i Široki pobijedili su 1-0 udarcima s bijele točke. Zagrepčani su remizirali s Litexom, dugo se se mučili, no na kraju ipak pobijedili i Hiroshimu i Red Bull, koji je umalo dostigao 0-4.
I Hajduk i Dinamo odigrali su u pripremnom razdoblju po devet utakmica, “bili” su šest puta pobijedili, tri puta izgubili (17-4 gol-razlika). “Plavi” su šest puta pobijedli, tri puta remizirali (18-9).
Ante Miše je priznao kako ima “problem gola”, Vlak s druge strane kako mu momčad nije “dovoljno krvoločna”. Obojica imaju malo vremena za popravke, Miše u napadu, Vlak u vezi i obrani. No trenutačna forma i kvaliteta momčadi ionako u derbiju najčešće ne znače baš previše.

HAJDUK (Ante Miše)
Subašić - Rubil, Vejić, J. Buljat, Strinić - M. Buljat, Skoko, Andrić, Gabrić - Ibričić - Kalinić

MIŠE DVOJI O DRUGOM STOPERU
Jedina dilema Ante Miše je tko će zaigrati na mjestu stopera u paru s Vejićem - J. Buljat ili Pandža. Uz jednog od njih dvojice, prve alternacije su Tomasov, Bartolović i Šerić.

DINAMO (Marijan Vlak)
Butina - Lovren, Bišćan, Kovač, Hrgović - Calello, Vrdoljak - Sammir, Morales, Mandžukić - Slepička

VLAK PROBIRE NAPADAČE
Marijana Vlaka muče slatke brige jer na klupi ima iskusne napadače poput Balabana i Šokote te prinovu Sivonjića. Na korak do početnih jedanaest su Ibanez i Badelj te Tomić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...