Obavijesti

Sport

Komentari 130

Štimac: Bili bismo prvi u grupi da smo igrali u Splitu i Osijeku

"Doveden sam da budem 1. ili 2. u skupini, taj cilj sam ispunio, a imali smo najtežu grupu. Da smo sa Škotima igrali u Osijeku, Belgijcima u Splitu bili bismo 1. u grupi"

VIDEO

Igor Štimac gostovao je u emisiji Istinom do gola u kojoj je otvorio dušu.

- Ja sam svoje u hrvatskom nogometu napravio, bio sam u Hajduku, imao razne funkcije, vodio reprezentaciju... Dao sam svoj obol. Počet ću misliti na sebe, raditi negdje vani. Derby je stalna priča, lani su mi nudili mjesto menadžera, ali angažirali su Stevea McClarena. Meni se nude neke druge opcije. Želja je Engleska - rekao je bivši hrvatski izbornik.

Kaže kako se ne bi povukao da nije bilo poraza u Škotskoj u posljednjoj utakmici kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

- Sigurno ne bih dao otkaz, bilo je upitno i ovako, ali osjećao sam duboko u sebi da je potrebno za Hrvatsku da se maknem. Mnogi bi se otimali da ostanu u fotelji, ali meni je Hrvatska ispred svih. Činjenica je da kao izbornik nisam imao nikakvu podršku. Da smo sa Škotskom igrali u Osijeku i Belgijom u Splitu bili bismo prvi u skupini. 

Niti 2. mjesto ne smatra neuspjehom.

- Doveden sam da budem prvi ili drugi u grupi. Taj cilj sam ispunio sa saznanjem da smo imali najtežu skupinu. Zna se što znači igrati sa Srbijom, a vidjeli ste kakva je Belgija. Bio sam idealan, u slučaju neuspjeha u skupini sa Srbijom ja bih bio krivac za sve. U slučaju uspjeha, svima dobro. Ključna je točka bila Škotska u Zagrebu u kojoj smo bili bez Modrića i Ćorluke koji su dva od četiri stožerna igrača, uz Srnu i Mandžukića.

Sa Zdravkom Mamićem je nekad bio u ratu, ali danas se otvoreno 'vole'.

- Ljudi imaju krivu percepciju o Zdravku, za što je dobrim dijelom sam kriv. Ali ne može nitko pobjeći od toga da je on dobroćudna duša koja u životu nije mrava zgazila. Puno viče i galami, ali je napravio velike stvari za svoj klub. A na reprezentaciju, na izbor igrača on nema apsolutno nikakav utjecaj.

Pa tako niti na pozivanje Sammira među 'kockaste'.

- Sammirove igračke kvalitete nikad nisu bile sporne. U tom trenutku je bio najbolji strijelac lige. Takav igrač nam treba kad je u optimalnoj formi. Kad je igrao dobro u klubu, dobio je priliku. Kad nismo mogli računati na Modrića, Perišića i Kranjčara

Za kraj se osvrnuo na voljeni Hajduk.

- Igraju odlično, Tudor radi odlično, ali ne treba zaboraviti da bodovno Hajduk ove godine nije ništa bolji nego prošle ili pretprošle. Dinamo je lošiji nego prethodnih godina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 130

VIDEO

Bruno Fernandes objavio fotku s proslave Dinama uz jednu riječ
ZVIJEZDA MAN. UNITEDA

Bruno Fernandes objavio fotku s proslave Dinama uz jednu riječ

Kapetan "crvenih vragova" osvrnuo se na sjajnu sezonu koju je Stefan Ristovski imao u Dinamu. Njih dvojica igrali su skupa gotovo tri godine u Sportingu

Tko je José Boto? I Mourinho ga htio u timu: 'Hrvatska je dobra zemlja, nije ovo Tadžikistan...'
PROPUCALI MU AUTO

Tko je José Boto? I Mourinho ga htio u timu: 'Hrvatska je dobra zemlja, nije ovo Tadžikistan...'

Prodao je zvijezde Benfice za desetke milijuna eura, radio u Šahtaru i PAOK-u, zimus stigao u Osijek, a prošli tjedan razišao se s trenerom Zekićem. U noći na utorak propucali su mu auto dok je bio na odmoru
Modrić otkrio gdje će živjeti kad ode u mirovinu i dodao: Sanjam oproštaj od nogometa u Realu
ŽELI NASTAVITI IGRATI

Modrić otkrio gdje će živjeti kad ode u mirovinu i dodao: Sanjam oproštaj od nogometa u Realu

U početku mi je bilo to teško razumjeti jer sam tijekom čitave karijere bio u početnom sastavu. Kasnije sam prihvatio tu svoju novu ulogu, mislim da sam dobro odigrao i da je trener zadovoljan, rekao je Luka