Obavijesti

Sport

Komentari 89

'Bili' odbili igrati zbog prijetnji, uhićen je samo jedan navijač?!

'Bili' odbili igrati zbog prijetnji, uhićen je samo jedan navijač?!
13

Nakon velikih nereda oko stadiona Grbavica ozlijeđeno je 13 ljudi, a jedan je navijač uhićen. U bolnici su odbili komentirati je li operirani Splićanin u životnoj opasnosti

VIDEO

Broj ozlijeđenih koji su do četvrtka kasno navečer potražili pomoć u Kliničkom centru Koševo porastao je na 13. Teže je ozlijeđen navijač iz Splita M.B. (28) kojem je udarac u glavu, najvjerojatnije kamenom, izazvao težu ozljedu glave te su ga tijekom noći operirali u Kliničkom centru Koševo. 

Prema posljednjim informacijama, nakon operacije liječnici nisu željeli davati ocjene da li mu je život ugrožen, ali su rekli kako su optimistični. Od šest ozlijeđenih navijača Hajduka, dva su iz Splita, dva iz Zadra, te po jedan iz Šibenika i Bjelovara. Ozlijeđeni su policajci, nekoliko zaštitara te navijača Željezničara. Policija je tijekom večeri poslije nereda privela na desetine navijača obje momčadi te su ih ispitali o okolnostima nereda.

Sarajevska policija potvrdila je da su neredi izbili na samom stadionu mnogo prije utakmice, kada je veća grupa navijača Hajduka iz Hercegovine dovedena na stadion, i greškom puštena na južnu tribinu gdje je 10-ak domaćih navijača tek postavljalo transparente. Sukob se potom proširio na ulicu, gdje su navijači Željezničara dočekali rijetke kombije navijača iz Hrvatske koji nisu zadržani van Sarajeva, te se na njima iskalili zbog ranijeg incidenta na tribini.

- Nešto poslije 17.30 sati ulicom Topal Osman Paše, nenajavljeno i bez pratnje policije naišla je kolona od osam vozila s navijačima Hajduka, te su ih navijači Željezničara zasuli kamenjem. Pritom su ozlijeđena dva navijača Hajduka i oni su prevezeni u bolnicu Koševo, gdje su im utvrdili teže ozljede. Još četiri navijača Hajduka su lakše ozlijeđena, kao i tri navijača Željezničara. Oštećeno je osam vozila kojim su se prevozili navijači Hajduka, kao i nekoliko parkiranih vozila. Policija je odmah intervenirala i stanje stavila pod kontrolu. Tom prilikom su ozlijeđena dva policajca, jedan lakše, a drugi teže. Ozlijeđeni navijači Hajduka su, nakon ukazane liječničke pomoći, saslušani u policiji, nakon čega su i oni u pratnji policije napustili KS - rekli su u sarajevskoj policiji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Navijači prijetili igračima Hajduka

Kako je rekao ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo većih incidenata nije bilo jer je početkom nereda policija na prijevoju Bradina van Sarajeva zadržala navijače iz Hrvatske koji su krenuli na utakmicu. Veći broj specijalaca u trenutku nereda nije bio prisutan jer nitko nije očekivao raniji dolazak navijača, pa su velike nerede na stadionu, i one van njega, na početku osiguravali policajci koji su se tu zatekli. Iako je glasnogovornik Hajduka opovrgao navode o prijetnjama Torcide, iz sarajevske policije kažu da su prijetnje ipak prijavljene:

- Uprava Hajduka je odbila odigrati utakmicu, uz obrazloženje da su dobili prijetnje svojih navijača da ne smiju izaći na teren i igrati, te je ona i otkazana. Potom je oko 6000 navijača Željezničara mirno napustilo tribine, bez ikakvih incidenata - izvijestili su u policiji.

Razgovorima na terenu u kojima su predstavnici Hajduka spominjali da su dobili pozive od predstavnika Torcide prisustvovao je i novinar 24sata, i jasno se moglo čuti kako je nekoliko njih dobilo pozive od navijača. S obzirom da na samom stadionu u incidentu koji je inicirao nerede nisu sudjelovali navijači iz Hrvatske već mahom lokalni navijači iz Hercegovine, iz uprave Željezničara smatraju da su neredi politički motivirani i da su nastavak nereda na BiH terenima koji su počeli nedavno u Banja Luci kada su tamošnji navijači istrčali na teren, pa nastavljeni u Trebinju, a potom i u Mostaru.

Uhićen samo jedan navijač?!

Nakon velikih nereda, kako nam je u petak ujutro potvrdio glasnogovornik Sarajevske policije Irfan Nefić, priveden je svega jedan navijač i protiv njega će biti pokrenut daljnji postupak. Nije nam želio reći o čijem navijaču se radi, kazao je samo kako se radi o državljaninu BiH.

- Policija dalje radi na rasvjetljavanju događaja, prikupljamo sve relevantne podatke i informacije o izgrednicima, te će biti poduzeti daljnji koraci - kratko nam je kazao Nefić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 89
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'
SRAMOTAN INCIDENT

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'

Nikicu Radonića uoči četvrtfinala Europskog prvenstva u Beogradu trojica napadača su opkolila, strahovao je da imaju nož pa se izmaknuo i izvrnuo nogu. Trener traži hitnu reakciju Ministarstva vanjskih poslova