Sport

Komentari 2

'Bili smo začuđeni kad su rekli da su putovnice neispravne...'

'Bili smo začuđeni kad su rekli da su putovnice neispravne...'

Igranje nogometa, potpisivanje autograma i fotografiranje su veliki dio mog života. Nisam imao razloga da prestanem to raditi jer sam u zatvoru, pogotovo s ljudima koji su proživljavali teške dane, kaže Ronaldinho...

Legendarni brazilski nogometaš Ronaldinho i njegov brat (također) Roberto su prije dvadesetak dana izašli iz zatvora u paragvajskom Asuncionu gdje su proveli više od mjesec dana zbog lažnih putovnica. Jamčevinu su platili 800.000 dolara, no za povratak u Brazil će morati još malo pričekati jer moraju biti u kućnom pritvoru do početka suđenja.

Po prvi put nakon izlaska iz zatvora Ronaldinho je otvorio dušu za paragvajske medije i opisao kroz što je sve prošao u posljednja dva mjeseca, a i malo se na smiješan način opravdao. Navodno on i njegov brat nisu uopće znali da su putovnice neispravne, ali nije niti dao razlog zašto je došlo do toga. Možda im ih je netko podmetnuo?

- Bili smo začuđeni kada smo vidjeli da putovnice nisu ispravne. Od tog trenutka smo surađivali sa sudom i policijom kako bismo raščistili situaciju. Teško mi je palo kada sam shvatio da ću ići u zatvor. Nikada sebe nisam vidio u ovakvoj situaciji. Tijekom cijelog života sam se trudio da predanim radom dostignem najviši nivo i ljudima donosim sreću igrajući nogomet - priznao je legendarni nogometaš Barcelone koji je karijeru završio 2015. godine u Fluminenseu. 

Iako je bio u zatvoru, to ga nije omelo u njegovim aktivnostima. Svaki dan je igrao nogomet, družio se s ljudima i rado pristajao na fotografiranja.

- Igranje nogometa, potpisivanje autograma i fotografiranje su veliki dio mog života. Nisam imao razloga da prestanem to raditi jer sam u zatvoru, pogotovo s ljudima koji su proživljavali teške dane, kao i ja.

Jako dugo nije vidio majku koja se nalazi u Brazilu, a prvo što će napraviti kada se vrati u svoju domovinu je posjet majci.

- Prvo što ću učiniti će da ću dati veliki poljubac mojoj majci. Proživjela je težak period od početka krize koronavirusa - zaključio je Brazilac kojem u zatvoru i nije bilo tako loše. 

Igrao je nogometne turnire, a na jednom je čak i osvojio 16 kg odojka. Družio se s ostalim zatvorenicima, ali ipak mu je ljepše na slobodi i u luksuzu. Inače, Ronaldinho i njegov brat dane u pritvoru provode u hotelu Palmaroga. Pet zvjezdica, bazen, pa još i vanjski bazenčić. Na krovu. Teretana, najfinija klopa, vinski podrum. Ronaldinho, legendo... Izdrži.

Najčitaniji članci