Obavijesti

Sport

Komentari 18

Bilić ipak stišava euforiju: Polako, ovo je ipak Latvija

Bilić ipak stišava euforiju: Polako, ovo je ipak Latvija
17

Strašno sam zadovoljan. Ne samo zbog pobjede već i zbog toga što smo Latviju detektirali kao najteže gostovanje, rekao je hrvatski izbornik

VIDEO

Toooo, viknuo je izbornik Slaven Bilić stisnuviši šake. Izgrlio se sa svim pomoćnicima. Hrvatska je kvalifikacije za Euro 2012. godine otvorila pobjedom.
- Šest mjeseci smo najavljivali da nas boli izostanak sa Svjetskog prvenstva u JAR-u - rekao je Niko Kranjčar, uz Mladena Petrića naš najbolji igrač u Rigi.
Sjajno su naši držali loptu, kontrolirali igru, tako da su skromni Latvijci susret promatrali uglavnom iz svog šesnaesterca. Branili su se i rukama i nogama, bacali pred loptu, no nisu izdržali...
- Više ni ne znam otkud su iskakali. Na svaki naš udarac netko od njih bi se stvorio u bloku. Srećom, probili smo ih - rekao je Petrić, junak utakmice.
Proteklih dana nije mu bilo lako. Trener HSV-a Armin Veh htio ga je prodati Stuttgartu. Smatrao je da mu Mladen nije potreban. Znao je to i izbornik Slaven Bilić i posvetio mu dosta vremena. Razgovarao je s njim, dizao ga.
- Iskreno, prvi put sam bio potpuno opušten. I vidite kako je ispalo. Nisam imao nikakav pritisak, igrao sam bez opterećenja - kazao je Petrić.
Petrić, Bilić i društvo u Hrvatsku se iz Rige vraćaju s tri velika boda.
- Strašno sam zadovoljan. Ne samo zbog pobjede već i zbog toga što smo Latviju detektirali kao najteže gostovanje. Imali smo i mali pad samopouzdanja zbog prošlog ciklusa, koji nije bio uspješan, ali nemojmo padati u euforiju. Ipak je ovo Latvija. - rekao je Bilić.
Izlazeći iz svlačionice nekolicina igrača raspitivala se kako stoji Grčka. Saznanje da su odigrali samo 1-1 protiv Gruzije dodatno ih je razveselilo.
- Odlično, pa to nam itekako odgovara. Ali, zapamtite da je Grcima puno lakše igrati u gostima, jer atmosfera kod njih doma i nije baš dobra - rekao je Petrić.
Vremena za slavlje baš i nema. Grčka već u utorak dolazi u Maksimir.
- Ako ćemo ovako igrati, nema zime - zaključio je Josip Šimunić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Sopić: Neki igraju komotno već nekoliko utakmica! Pola medija želi da Dinamo bude prvak...
REAKCIJE IZ KRANJČE

Sopić: Neki igraju komotno već nekoliko utakmica! Pola medija želi da Dinamo bude prvak...

Dolaze nam u 'zmajevo gnijezdo', gdje je pao Lille, past će i Dinamo, rekao je Sopić, a Čabraja naglasio: 'Ostaje mi žal, mogli smo ih unakaziti! Inter došao po Čavlinu? Vidjet ćemo...'