Obavijesti

Sport

Komentari 134

Bilić je novi trener West Hama: Evo me, vratio sam se kući...

Bilić je novi trener West Hama: Evo me, vratio sam se kući...
6

Velik je ovo izazov za mene, vraćam se u jednu od najjačih liga svijeta, a nema boljeg kluba s kojim ću se okušati u borbi protiv najboljih, rekao je Slaven Bilić...

VIDEO

Ipak West Ham. Slaven Bilić iz Turske se vraća na Otok gdje je postao idol navijača "čekićara" iako je odigrao tek 54 utakmice za klub. Bilić je potpisao trogodišnji ugovor s West Hamom, potvrdio je klub na svojoj službenoj stranici.

- Jako mi je drago što sam se vratio u West Ham. Velik je to izazov za mene, vraćam se u jednu od najjačih liga svijeta, a nema boljeg kluba s kojim ću se okušati u borbi protiv najboljih - rekao je Slaven Bilić i dodao:

- West Ham pamtim kao posebni klub. Volim takve klubove, jedan od njih bio je i Bešiktaš. Nije sve u veličini, West Ham je veliki klub, kultni. 

Slaven je postao prvi kandidat za klupu West Hama nakon što je Unai Emery odbio ponudu "čekićara" i produljio sa Sevillom. West Ham su odbili Benitez, Ancelotti, Klopp i Moyes, a Bilić je nakon toga izbio na prvo mjesto potencijalnih trenera. Jedan od njegovih konkurenata za mjesto na klupi bio je i "budala s kišobranom", Steve McClaren, kojeg je ponizio u Londonu prije osam godina na Wembleyu.

- U West Hamu se osjećam kao kod kuće. Privilegija je trenirati ovakav klub, ali i odgovornost. Nadam se da ću opravdati povjerenje. Pričao sam s predsjednikom kluba i dao mi je do znanja da West Ham ima ambiciju postati još veći klub. Vidio sam da je uporan i strastven i nisam dugo razmišljao o potpisu ugovora - dodao je Slaven, koji je igrao u West Hamu kao najskuplji stranac u povijesti kluba i jedan od najzaslužnijih što klub u sezoni 1996./1997. ostao u ligi. 

Odigrao je Bilić 48 utakmica za West Ham, a menadžer mu je usred sezone rekao da odlazi u Everton. Slaven je rekao da će ostati do kraja sezone kako bi bio siguran da klub ostaje u ligi jer toliko duguje navijačima. West Ham je završio dva boda iznad zone ispadanja, Bilić je prešao u Everton, milijuni koje je klub dobio za njega osigurali su West Hamu egzistenciju, a navijači "čekićara" nikad ga nisu zaboravili...

- Navijačima West Hama poručujem da ću dati sve od sebe i da ćemo skupa napraviti velike stvari - dodao je Slaven Bilić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 134
VIDEO

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"