Sport

Komentari 22

Bio je i u Međugorju, sve je dogovorio pa iznenada odustao: Jozak ipak ne dolazi u Dinamo

Bio je i u Međugorju, sve je dogovorio pa iznenada odustao: Jozak ipak ne dolazi u Dinamo

Romeo Jozak trebao se vratiti na poziciju sportskog direktora Dinama, ali ipak se predomislio. 'Kao dinamovcu nije mi lagano to reći, ali trenutno nije zrelo vrijeme za mojim povratkom'

Damir Krznar sam je otišao s klupe Dinama nakon ispadanja iz Kupa od Rijeke (3-1). Bilo je to razdoblje velike krize maksimirskog kluba, a na vruću klupu sjeo je Željko Kopić.

Stigao je kao prijelazno rješenje dok klub ne pronađe dugoročnu soluciju, ali Kopić je u kratkom razdoblju probudio momčad. Prvo je pobijedio West Ham te se plasirao u šesnaestinu finala Europske lige, a potom s dvije pobjede protiv Slaven Belupa i Istre vratio 'modre' na drugu poziciju te uhvatio korak za Osijekom.

Pula: Konferencija za medije nakon utakmice između Istre i Dinama

Kopić je unio mir u momčad i vrlo lako bi mogao postati dugoročno rješenje, no isto tako klub traži nekoga tko će zasjesti u fotelju sportskog direktora. Damir Krznar je obnašao pozicije trenera i sportskog direktora, ali Dinamo je želio dovesti osobu koja će se samo posvetiti sportskom sektoru te unijeti stabilnost u klub na svim razinama. Kako smo pisali, trebao je to biti Romeo Jozak koji je već bio sportski direktor hrvatskog prvaka.

Sve je već praktički bilo riješeno, navodno je bio i u Međugorju gdje je sklopio dogovor sa Zdravkom Mamićem, bjeguncem od hrvatskog pravosuđa. Funkciju je trebao preuzeti početkom siječnja pa je upravo zbog toga htio raskinuti ugovor s Ministarstvom sporta Saudijske Arabije gdje je bio glavni čovjek za nogometni razvoj. No, predomislio se u posljednji trenutak i odbio Dinamovu ponudu. 

Odlučio je ostati na aktualnoj poziciji, ali to je mnoge iznenadilo obzirom da je sve dogovorio s Mamićem te je boravio u Međugorju. Kako kažu svjedoci, bio je sretan i raspoložen nakon razgovora. Ali to je očito bilo kratkog vijeka.

Europa League - Group H - West Ham United v Dinamo Zagreb

- Zahvaljujem se predsjedniku Barišiću na pozivu i Dinamu na ponudi za funkciju sportskog direktora. Kao dinamovcu nije mi lagano to reći, ali trenutno nije zrelo vrijeme za mojim povratkom. Iskreno se veselim povratku jednog dana, kada me i ako Dinamo bude opet trebao, jer je funkcija u Saudijskoj Arabiji trenutno preozbiljna i s ljudske i s profesionalne strane da samo tako iznenada odem - kazao je Jozak, pišu Sportske novosti.

Podsjetimo, Jozak je već ranije obavljao tu funkciju na Maksimiru, a godinama je bio i šef Dinamove akademije. Nakon toga otišao je u varšavsku Legiju i Kuvajt gdje je radio kao sportski direktor, a kasnije je bio i tehnički direktor za nogometni razvoj Saudijske Arabije.

Trebalo je to biti provjereno rješenje koje će donijeti određenu stabilnost u redove Dinama, ali ipak neće biti ništa od toga. Jozak se zahvalio na ponudi te odlučio poći nekim drugim putem, a hrvatski prvak morat će posegnuti za nekim drugim rješenjima.

Najčitaniji članci