Sport

Komentari 13

Bio na pragu potpisa za United pa ga upucali, sad prodaje kruh

Bio na pragu potpisa za United pa ga upucali, sad prodaje kruh

Salvador Cabanas (39) bio je jedan od najboljih napadača Južne Amerike, čekao ga je Manchester United, a onda se sukobio s meksičkim narko dilerom koji mu je u noćnom klubu pucao u glavu...

Potpisao sam predugovor za skoro 1,5 milijuna funti. Rekli su mi da idem u Europu, u Manchester United. Moj tadašnji klub America udvostručio mi je plaću, dali su mi stanove u Acapulcu i Cancunu kako bi ostao, rekao je bivši paragvajski nogometaš Salvador Cabanas (39).

Tog kobnog 25. siječnja 2010. u jednom noćnom klubu sukobio se s narkobosom Joseom Garzom koji mu je pucao u glavu. Nekako je preživio, a liječnici to smatraju medicinskim fenomenom jer još uvijek ima metak u lubanji. Tad je u Americi imao plaću od tri milijuna eura u sezoni, a 2007. je proglašen najboljim igračem Južne Amerike. 

Imao je i 44 nastupa u dresu paragvajske reprezentacije za koju je dao 10 golova, a u karijeri je zabio 174 gola u kllupskim natjecanjima. Dva mjeseca prije nego što je upucan, odveo je Paragvaj na Svjetsko prvenstvo golom protiv Venezuele, a onda mu je život krenuo nizbrdo...

Još uvijek ima metak u lubanji

Navijači su se molili za njegov život ispred bolnice, bila je to velika tragedija kako za Americu, tako i za paragvajski nogomet. Ali, uspio je i preživio. No, nije ni slutio kako tek tada za njega počinju pravi problemi. Ostavila ga je žena te otišla s djecom, a njezina je postala i devet milijuna eura vrijedna kuća.

- Kad igraš, zvijezda si. Ali kad ne igraš, nikoga nije briga za tebe, tužno. Bio sam idol u Paragvaju, a ostao sam bez pomoći Saveza - rekao je Cabanas za Fifu.

 

Nogomet je pauzirao od 2010. do 2012., a pokušao je tada igrati za niželigaše. Više nije mogao živjeti od nogometa pa se zaposlio u očevoj pekari.

- Moram biti oprezan da ne igram glavom lopte koje su vrlo brze, jer i dalje imam metak u svojoj glavi. To je razlog zašto radim prema svom potpunom oporavku, jer želim biti 100% spreman kako bih potpuno uživao i dao sve što mogu - rekao je Cabanas i dodao:

- Ljudi me prepoznaju kad razvozim kruh i ispituju me. Kažem im da sam sretan što sam uopće živ te se još uvijek pokušavam oporaviti u potpunosti, ali i dalje vjerujem kako sam sve izgubio - završio je bivši paragvajski nogometaš.

Najčitaniji članci