Obavijesti

Sport

Komentari 13

Bio na pragu potpisa za United pa ga upucali, sad prodaje kruh

Bio na pragu potpisa za United pa ga upucali, sad prodaje kruh
1

Salvador Cabanas (39) bio je jedan od najboljih napadača Južne Amerike, čekao ga je Manchester United, a onda se sukobio s meksičkim narko dilerom koji mu je u noćnom klubu pucao u glavu...

Potpisao sam predugovor za skoro 1,5 milijuna funti. Rekli su mi da idem u Europu, u Manchester United. Moj tadašnji klub America udvostručio mi je plaću, dali su mi stanove u Acapulcu i Cancunu kako bi ostao, rekao je bivši paragvajski nogometaš Salvador Cabanas (39).

Pokretanje videa ...

Tog kobnog 25. siječnja 2010. u jednom noćnom klubu sukobio se s narkobosom Joseom Garzom koji mu je pucao u glavu. Nekako je preživio, a liječnici to smatraju medicinskim fenomenom jer još uvijek ima metak u lubanji. Tad je u Americi imao plaću od tri milijuna eura u sezoni, a 2007. je proglašen najboljim igračem Južne Amerike. 

REUTERS

Imao je i 44 nastupa u dresu paragvajske reprezentacije za koju je dao 10 golova, a u karijeri je zabio 174 gola u kllupskim natjecanjima. Dva mjeseca prije nego što je upucan, odveo je Paragvaj na Svjetsko prvenstvo golom protiv Venezuele, a onda mu je život krenuo nizbrdo...

Još uvijek ima metak u lubanji

Navijači su se molili za njegov život ispred bolnice, bila je to velika tragedija kako za Americu, tako i za paragvajski nogomet. Ali, uspio je i preživio. No, nije ni slutio kako tek tada za njega počinju pravi problemi. Ostavila ga je žena te otišla s djecom, a njezina je postala i devet milijuna eura vrijedna kuća.

Paraguay striker Cabanas in serious condition after shooting.

- Kad igraš, zvijezda si. Ali kad ne igraš, nikoga nije briga za tebe, tužno. Bio sam idol u Paragvaju, a ostao sam bez pomoći Saveza - rekao je Cabanas za Fifu.

 

Mexican President regrets brutal attack to Cabanas.

Nogomet je pauzirao od 2010. do 2012., a pokušao je tada igrati za niželigaše. Više nije mogao živjeti od nogometa pa se zaposlio u očevoj pekari.

- Moram biti oprezan da ne igram glavom lopte koje su vrlo brze, jer i dalje imam metak u svojoj glavi. To je razlog zašto radim prema svom potpunom oporavku, jer želim biti 100% spreman kako bih potpuno uživao i dao sve što mogu - rekao je Cabanas i dodao:

- Ljudi me prepoznaju kad razvozim kruh i ispituju me. Kažem im da sam sretan što sam uopće živ te se još uvijek pokušavam oporaviti u potpunosti, ali i dalje vjerujem kako sam sve izgubio - završio je bivši paragvajski nogometaš.